Bugetul pentru 2022 este mai mare cu 40 % decât cel de anul trecut, a anunțat primarul Cristian Gentea în conferința de presă de astăzi, de la Primăria Pitești, când a prezentat stadiul unor proiecte și sumele alocate pentru fiecare sector de activitate.
„Bugetul este de 709 milioane lei”, a spus primarul. Totuși, în funcție de sumele care vor fi comunicate de la Finanțele Publice, se va face o rectificare bugetară și probabil se va ajunge la o sumă de aproximativ 740 de milioane lei.
320 de milioane lei vor fi alocați pentru dezvoltare, o sumă dublă față de anul trecut, din care fondurile europene reprezintă 55 %, de la bugetul local 29 % și 16 % de la bugetul de stat. Astfel, s-a înregistrat o creștere a fondurilor europene, cu 62 % față de anul trecut.
Un proiect mult așteptat este cel a autobuzelor electrice, 40 în total. „Până la finalul lunii martie vom avea primul autobuz și se încheie achiziția până la sfârșitul anului”, a adăugat primarul.
Legat de Parcul Lunca Argeșului III, primarul a spus că există o problemă legată de scoaterea din domeniul forestier a suprafeței destinate parcului. „Mi s-a spus că toate avizele le vom lua cel târziu în luna iulie și, cu siguranță, se va vedea și începerea acestui proiect, care s-a amânat destul de mult”, a declarat primarul.
Se continuă lucrările la Bazinul Olimpic, pentru care sunt 8 milioane lei alocați pentru reabilitarea interiorului. „Sala Polivalentă se finalizează în luna aprilie, dar partea noastră cu parcarea din zona Basarabiei, zona din față a intrării oficiale, zidul de sprijin ne aparține și le vom finaliza”, a mai menționat primarul.
La căminul C3 de la Liceul „Dimitrie Dima” se lucrează pentru a fi transformat în locuințe sociale, cu 55 de garsoniere și 6 apartamente.
Citește și Continuă lucrările la bariera din Prundu. Se închide circulația
Despre stadionul de fotbal: „Va fi, într-adevăr, o bijuterie pentru Pitești”
City managerul Lucrețiu Tudor i-a asigurat pe cetățeni că sunt realizate, săptămânal, discuții cu proiectanții stadionului de fotbal „Nicolae Dobrin” din Pitești. „Îi asigurăm că nu lăsăm niciun amănunt la voia întâmplării. Va fi, într-adevăr, o bijuterie pentru Pitești, așa cum domnul primar își dorește. Dânsul este cel mai aspru critic al acestei investiții. În final, când această proiectare va fi gata, vă asigurăm pe toți că va fi un complex sportiv. Cu siguranță va fi cel mai frumos din țară și poate rivaliza cu orice alt stadion construit în ultimii ani, de această capacitate, 15.000 spectatori, de la nivel european de est”, a asigurat administratorul public al Piteștiului, Lucrețiu Tudor.
S-a cerut a fi proiectat și construit și un stadion de atletism în Pitești, în paralel cu cel de fotbal, pentru că proiectul celui din urmă a demarat fără pistă de atletism și nu s-a vrut pierderea acestui sport. „160.000 de lei sunt prinși în buget pentru fezabilitatea acestui proiect”, a precizat viceprimarul Gelu Tofan.
Citește și Primăria Pitești a depus două proiecte pentru finanțare prin programul „Anghel Saligny”
Nou regulament pentru chioșcurile din Pitești
Au fost identificate 379 de chioșcuri, tonete și au fost eliminate aproximativ 30 de construcții provizorii amplasate pe domeniul public din Pitești. Regulamentul de amplasarea a construcțiilor provizorii în Pitești se va vota în ședința de Consiliu Local de astăzi.
„Începând cu 1 aprilie 2022, sunt ferm convins că vom avea încheiate și aceste contracte, se vor termina licitațiile. Toate construcțiile provizorii de tip chioșc vor respecta modelul impus de municipalitate, din punct de vedere al formei, dimensiunilor, cromaticii, fiind amplasate după obținerea autorizației de construcție provizorie. Suprafețele de teren care sunt destinate amplasării de construcții provizorii sunt propuse de către o comisie pe care o va desemna primarul; se vor organiza licitații, caietul de sarcini, prețul de pornire, durata de închiriere ș.a.m.d. Încă din faza de licitație, municipalitatea stabilește categoria de produse, servicii care sunt oferite spre vânzare. Nu sunt supuse procedurii de licitație toate acele amenajări cu o durată de funcționare mai mică de 30 de zile, vorbim de terasele de alimentație publică. Pentru cele 43 de chioșcuri, care ocupă deja teren pe baza de contract în urma licitației publice, regulamentul se aplică de la data încheierii contractelor în vigoare”, a explicat viceprimarul Gelu Tofan.
0 Comentarii