Primăria Pitești a depus două proiecte pentru finanțare prin programul „Anghel Saligny”

de | 10.02.2022 15:17 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Se identifică zone pentru piste de bicicletă

Primăria Pitești a depus două proiecte pentru finanțare prin programul „Anghel Saligny”, a declarat city managerul Piteștiului, Lucrețiu Tudor, joi, în cadrul unei conferințe de presă de la primărie. Un proiect este pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, Blvd. „Frații Golești” și str. „Nicolae Dobrin”, cu o valoare de 15 milioane lei. Lucrările pe Bulevardul „Frații Golești” constau în refacerea asfaltului, a trotuarelor, a parcărilor existente și crearea unei piste de biciclete.

Al doilea proiect se referă la reabilitarea podului de pe strada Depozitelor, peste pârul Bascov, cu o valoare de 12 milioane 600 mii lei. Aici se va construi un pod nou din beton prefabricat.

La ambele lucrări de infrastructură rutieră se vor crea piste de bicicletă. „Venim în întâmpinarea tuturor celor care doresc zone noi de promenadă pentru bicicliști. Facem eforturi să identificăm diverse zone de infrastructură rutieră unde putem crea piste de bicicletă”, a declarat city managerul Lucrețiu Tudor.

Citește și Primarul Cristian Gentea: „Sala Polivalentă se finalizează în luna aprilie”

Lucrețiu Tudor a fost la Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației, cu colegi de la Serviciul Fondurile Europene, pentru a se interesa de stadiul acestor proiecte și termenii de implementare. „Ne-am bucurat să vedem că proiectele noastre sunt în regulă și din punct de vedere tehnic. Sunt foarte multe județe care au depus mai multe proiecte decât a depus Piteștiul, dar care, din ce am discutat cu responsabilii pe partea tehnică din Minister, nu îndeplinesc toate condițiile cerute și, probabil, nu vor fi eligibile pe acest program de finanțare”, a mai spus Lucrețiu Tudor.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole