Web Analytics
scris miercuri, 09.02.2022

Consiliul Județean Argeș trebuie să finanțeze 45 de proiecte

Conducerea CJ Argeș a prezentat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2022. În conferința de miercuri, 9 februarie, vicepreședinte Marius Nicolaescu a enumerat proiectele care vor fi finanțate de către CJ Argeș și a făcut referire și la contractele reziliate din cauza agenților economici neserioși, cu speranța că, de data aceasta, lucrurile vor sta altfel. Un astfel de exemplu este contractul pentru reabilitarea Galeriei de Artă din Pitești, reziliat pentru întârziere și nerespectarea termenelor. Mai multe detalii aici: Din nou licitaţie pentru restaurarea Galeriei de Artă din Piteşti

Consiliul Județean Argeș trebuie să finanțeze 45 de proiecte

„45 reprezintă numărul de proiecte pe care Consiliul Județean Argeș trebuie să le finanțeze în mod direct și în mod indirect prin instituțiile pe care le are în subordine. Dintre aceste 45 de proiecte, 31 privesc atragerea fondurilor europene. În cadrul acestor 31 de proiecte sunt incluse și cele 9 proiecte în care DGASPC-ul este implicată, pentru care Consiliul Județean asigură cofinanțarea.

De asemenea, în perioada aceasta, în ultimii doi ani, în perioada Covid-ului, au fost atrase fonduri europene de către spitale, pe un număr de 7 proiecte, fonduri care au constat în achiziționarea de aparatură medicală și de materiale pentru combaterea epidemiei. Iar 15 proiecte se află sub directa noastră coordonare, a Consiliului Județean, și pentru aceste proiecte trebuie să asigurăm cofinanțarea. Suma totală a acestor 31 de proiecte este 520 milioane de euro, dintre care 170 milioane euro vor trebui să fie plătite în anul acesta, restul anul viitor, când se va închide actuala sesiune.

Avem un număr de 4 proiecte- la începutul mandatului aveam 9, dar, între timp, s-au mai închis- care privesc PNDL. Valoarea totală a lor este de 149 milioane de euro, dintre care 98 de milioane vor fi cheltuiți anul acesta. În cele 4 proiecte avem spitalul P+4 de la Spitalul Județean și 3 poduri. Unul de la Valea-Mare, care este recepționat, unul pe care urmează să îl recepționăm în cursul acestei luni sau, cel mai târziu, în luna martie, la Mihăești și va trebui să începem podul de la Valea Danului.

Citește și Cătălin Andrei, consilier local PNL Bascov: ”Primarul de la Bascov a cerut, președintele CJ i-a dat gaura de la covrig!”

De asemenea, tot noi va trebui să asigurăm finanțarea pentru proiectele care se află în desfășurare pe drumuri pe care le are Regia Județeană de Poduri. Avem 10 proiecte care privesc un pod și 9 drumuri județene.

De asemenea, am depus pe proiectul „Anghel Saligny” 19 proiecte, o sumă totală de 540 de milioane lei. Din cele 19 proiecte, 18 privesc drumurile, unul este o stație de epurare la Călinești în valoare de 4 milioane. Din cele 18 drumuri, 11 deja au DALI-urile făcute, astfel încât noi, prin bugetul aprobat ieri, am aprobat și continuarea achiziției proiectare + execuție, astfel încât în momentul semnării contractelor pe „Anghel Saligny” să fim avansați. Fac precizarea că, dacă plafonul pentru fiecare județ este undeva la 140 milioane lei, alocat pe „Anghel Saligny”, noi am depus de 3 ori mai mult, 540 de milioane.

Sperăm să fie semnate cele mai multe proiecte, să le ducem la bun sfârșit. Sperăm ca toate proiectele din fondurile europene să le ducem la bun sfârșit, dar, după cum știți, am întâmpinat și dificultăți și am fost nevoiți să reziliem. Asta nu din cauza noastră, ci din cauza celor care au semnat acele contracte, a agenților economici care n-au fost serioși de fiecare dată. De data aceasta, cei care au venit la noile proiecte și cu care avem semnate contracte, sper să fie serioși, să le ducem la bun sfârșit”, a declarat vicepreședintele CJ, Marius Nicolaescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită