Web Analytics
scris sâmbătă, 29.01.2022

Pateul de porc – doar 15% ficat de porc în compoziție

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România.

Pateul de porc – doar 15% ficat de porc în compoziție

În total au fost analizate 40 de produse.

Citește și: Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:

Din punct de vedere al procentajului de ficat:

  • ficat de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție

Din punct de vedere al ingredientului principal:

  • 45% au în compoziție ca prim ingredient apa
  • 37.5% au în compoziție ca prim ingredient ficatul de porc
  • 12.5% au în compoziție ca prim ingredient slănină
  • 5% au în compoziție ca prim ingredient alt tip de carne

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:

  • 25% au în compoziție proteină animală din/de porc
  • 77.5% au în compoziție slănină
  • 37.5% au în compoziție șorici​
  • 15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și șorici

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc:

  • 72.5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);

Numericul de aditivi alimentari  variaza intre 0 – 6, 

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent , află AICI care sunt cel mai des întâlniți aditivi în pateul de porc.

Citește și: Procurorii militari au trimis dosarul preotului Adrian Hari Irimescu la Parchetul Piteşti

Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale.

  • Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.
  • Cantitatea de grăsimi variază între 4.1 g și 29.9 g.
  • Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.4 g și 10.8 g.
  • Cantitatea de glucide variază între 1.9 g și 9.7 g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0 g și 2 g.
  • 60% din produsele analizate nu conțin fibre.
  • Cantitatea de proteină se situează între 9g și 16.3 g pentru produsele studiate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...