Web Analytics
scris joi, 06.01.2022

A fost reeditat volumul “Zile de Sbucium şi Glorie. Pe Valea Jiului 1916”

A apărut o nouă ediție a jurnalului de război al căpitanului în rezervă I.D. Isac, ofițer al Armatei Române în anii Războiului de Reîntregire Națională.
Volumul “Zile de Sbucium și Glorie. Pe Valea Jiului 1916” a fost reeditat în cadrul programului de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri aprobat prin hotărârea Consiliului Local Târgu Jiu. Face parte dintr-o trilogie care mai cuprinde volumul II „De la Jiu la Trotuș (Mărăști și Mărășești, 1917)” și Volumul III, „De la Jiu la Budapesta (Pacea 1919)”, acestea nefiind apărute.

A fost reeditat volumul “Zile de Sbucium şi Glorie. Pe Valea Jiului 1916”

Citește și Nunta americanilor la Lereşti, temă de expoziţie la Câmpulung

Omagiat, pe bună dreptate, ca un adevărat erou, I.D. Isac a fost un învățător luminat care a clădit școli, nu doar că a deschis minți, un jurnalist combatant și un politician patriot, care, în postura de deputat al Grupării Ţărăniste Dr. N. Lupu, era, de la prima tribună a țării, un veritabil critic al guvernării corupte din acea perioadă. A suportat detenția în lagărele comuniste și a muncit din greu la Canal, plătindu-și, odată cu venirea comuniștilor la putere, opiniile politice.

Ce îl leagă de Argeș? Ca politician, era un apropiat al înaintașului țărănist Ion Mihalache și venea deseori la Topoloveni, unde „punea țara la cale” în casa acestuia. Ca om, este tatăl dr. ing. Ilarie Isac, fondatorul Institutului Pomicol Mărăcineni și părintele îndrăgitei manifestări argeșene „Simfonia lalelelor”.

Citește și Veteranii de război Constantin Dumitraşcu şi Radu Badea de la Teiu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită