Web Analytics
scris vineri, 02.04.2021

Nunta americanilor la Lereşti, temă de expoziţie la Câmpulung

„Legende Muscelene” este noul proiect al publicistului și istoricului muscelean Radu Petrescu-Muscel, acesta fiind deschis cu o expoziție inedită. ”Americanii Harry și Cappy s-au nuntit la Lerești” este tema manifestării deschise în această săptămână la BIG&small în Câmpulung și dedicate unui eveniment care a avut loc în urmă cu aproape cinci decenii. Sunt expuse fotografii legate de o nuntă tradițională organizată în comuna Lerești la care miri au fost jurnalistul american Harry Morgan și Catherine Devlin, yankei fascinați de meleagurile și obiceiurile muscelene. Nunta a fost și subiectul unui reportaj realizat de studioul Sahia Film.
Morgan a cunoscut oamenii și locurile la finalul anilor ´60 ai secolului trecut, în cadrul unui episod a ceea ce se numea schimburi culturale. Harry W. Morgan a fost și inițiatorul Fundației „Ambasadorii Prieteniei”, care trimitea ansambluri artistice de elevi și studenți în România pentru a susține spectacole la noi în țară.
Cătălin Ioan Butoiu

Nunta americanilor la Lereşti, temă de expoziţie la Câmpulung

Citește și La Pecineagu și Lerești au fost aduși 17 zimbri noi

Citește și Cum s-a înşurubat Chelu pe lângă băiatul lui Fătuloiu

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită