Săptămâna trecută au ajuns containerele modulare care vor fi folosite ca săli de clasă la două școli din Pitești, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”. Reamintim că solicitarea a fost făcută de inspectorul școlar general al IȘJ Argeș, prof. Alina Manea, în ședința de Consiliu Local Pitești din 26 august a.c., ca urmare a unor reglementări care prevedeau reducerea efectivului de elevi din clasa a V-a.
Despre situația containerelor am reușit să vorbim cu directorul Dragoș Dinculescu de la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Pitești. Aici funcționează, de anul trecut, un ansamblu modular, care conține cinci containere. „Patru sunt destinate spațiului pentru sala de clasă și unul este cu grup sanitar și intrarea”, ne-a explicat directorul Dragoș Dinculescu.
Cele două ansambluri modulare, cel de anul trecut și cel din acest an, sunt poziționate în curtea școlii. „Cel pe care l-am achiziționat anul trecut l-am dotat cu tot ce trebuie. Are bănci, scaune, catedră, tot ce înseamnă mobilier școlar, tablă, am pus și videoproiector, avem toate condițiile acolo”, a spus directorul Dragoș Dinculescu. La cel adus săptămâna trecută încă se mai lucrează. Va fi racordat la utilități și dotat cu mobilier în curând, promite directorul. Dragoș Dinculescu a mai precizat că aceste containere au și aer condiționat.
În ansamblul modular de anul trecut a învățat o clasă de 27 de elevi. În cel achiziționat anul acesta vor învăța două clase, una cu program dimineața (25 elevi) și cealaltă cu program după-amiaza (26 elevi). De la începutul acestui an școlar, elevii care nu aveau săli de clase și care erau programați pentru a învăța în container au fost mutați într-un laborator din cadrul școlii, care a fost transformat în sală de clasă și în care s-a schimbat mobilierul.
Citește și Containere modulare pentru cei care vin să se testeze la Spitalul Orăşenesc Mioveni
Directorul Dragoș Dinculescu: „Chiar cred că sunt cei mai fericiți copii cei care învață în containere”
L-am întrebat pe directorul Dragoș Dinculescu și despre feedback-ul primit din partea părinților și elevilor, mai ales că părerile sunt împărțite pe facebook. De exemplu, sunt negative multe dintre comentariile internauților la știrile despre containere postate de „Jurnalul de Argeș”. Însă directorul a spus că a realizat de curând un sondaj în rândul părinților și al elevilor, iar rezultatele sunt în favoarea containerelor. „Chiar își doresc să rămână în această sală de clasă, pentru că eu cred că sunt condiții mai bune decât în școală. Ei beneficiază de grup sanitar, doar clasa respectivă are propriul grup sanitar, fete, băieți. Și condițiile sunt foarte, foarte bune; căldură, tot ce trebuie. Încălzirea este cu calorifere electrice. Părinții sunt foarte mulțumiți, chiar cred că sunt cei mai fericiți copii cei care învață în containere. Ei au acces imediat în curte”, a spus directorul.
Citește și Elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport gratuit până la școală
Containerele au costat Primăria Piteşti 130.000 de lei, fără TVA
Containerele de la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” au costat în jur de 130.000 de lei fără TVA, cu finanțare integrală de la Consiliul Local Pitești. Ansamblul modular de anul trecut a fost achiziționat de primărie, iar cel de anul acesta a fost achiziționat de școală, după ce primăria a virat banii. Producătorul care a livrat ambele ansambluri modulare se numește Pop Industry SRL și este din Slatina.
În următoarea ediție vom prezenta un articol și despre situația containerelor de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești.
0 Comentarii