Opt tineri argeșeni, recrutați de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș, au fost admiși la sesiunea din acest an de la Facultatea de Poliție, specializarea Jandarmi, din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Printre aceștia se numără și Robert Stan, care are 21 de ani și s-a născut în orașul Costești, dar din anul 2002 a fost crescut de către o familie din municipiul Câmpulung, la care a fost dat în plasament. Anul trecut, alt câmpulungean, Andrei Cosmin Neleț, un băiat de la casa de copii, a fost admis pe locurile alocate Jandarmeriei. Acum ne îndreptăm atenția asupra tânărului Robert Stan.
Robert Stan a absolvit Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul” din Câmpulung, unde a fost coleg chiar cu Andrei Cosmin Neleț. Intrarea lui Robert Stan la Academia de Poliție, specializarea Jandarmi, a fost o mare bucurie pentru părinții lui adoptivi; tatăl său are 72 de ani, iar mama – 69 de ani. „Au fost foarte bucuroși și încântați. E tot ce și-au dorit ei, să mă vadă pe mine împlinit”, a spus, emoționat, Robert Stan, care mai are doi frați în familia adoptivă, iar unul este tot jandarm. „Dintotdeauna mi-a plăcut uniforma militară și mai ales când vedeam jandarmi pe stradă mă fascinau”, mărturisește Robert.
La admitere, prima probă a fost cea psihologică, apoi proba fizică, cea scrisă (istorie, română și o limbă străină la alegere) și proba medicală. De la orice profil liceal se poate aplica pentru specializarea Jandarmi. Robert Stan crede însă că îți trebuie și rezistență psihică -pentru că e vorba despre militărie- și spirit de colegialitate. Cursurile au început deja, momentan față-n față.
„Am încercat să dăm de mama, dar n-a vrut să ne întâlnim. Despre tata nu se cunosc date”
Robert Stan provine din sistemul de protecție socială. „M-am născut în spital. Din spital m-au adus la un centru, cred că la Pitești și, ulterior, am fost transferat la Câmpulung și de la Câmpulung m-a luat familia”, ne-a povestit tânărul, care nu și-a văzut niciodată părinții sau frații biologici și despre care nu știe date concrete. „Am încercat să dăm de mama, dar n-a vrut să ne întâlnim. Despre tata nu se cunosc date”, își amintește Robert Stan.
El are și un sfat pentru copiii care trăiesc în orfelinate. „În primul rând, să aibă ambiție. Pentru ce vor ei să facă să lupte din răsputeri, să ajungă unde își doresc, adică orice este posibil cu multă putere de muncă”, crede cu tărie tânărul.
Citește și Povestea colonelului de jandarmi care slujeşte şi ca preot onorific în Piteşti
În timpul liber, Robert Stan cântă la chitară acustică, pe care o studiază de câțiva ani. Timp de un an, în copilărie, a studiat și pianul. „Inițial, cântasem prima oară la pian din proprie inițiativă şi mi-a plăcut foarte mult. Apoi a murit, din păcate, profesoara respectivă și am zis să continui cu alt instrument. Cum aveam o chitară în casă, mi-am zis să încerc și am prins mai mult drag de chitară”, ne-a mai povestit Robert Stan.
Citește și Botez în familia patronului de la hotel Victoria. Dragoș și Ioana și-au încreștinat fiul
0 Comentarii