Web Analytics
scris joi, 07.10.2021

Avocatul Iordache a câştigat procesul împotriva executorului care i-a poprit pensia pentru o datorie plătită de 7 ani

# „În județul ăsta, mai există Parchet sau nu?”, întreabă avocatul după ce i-a făcut plângere executorului judecătoresc pentru abuz în serviciu și n-a fost chemat la audiere nici după un an

Avocatul Iordache a câştigat procesul împotriva executorului care i-a poprit  pensia pentru o datorie plătită de 7 ani

Avocatul piteștean Tiberiu Iordache (foto) a obținut câștig de cauză în cele două procese demarate împotriva firmei de recuperări creanțe- Kredyt Inkaso Portfolio Investment Luxemburg SA – care a preluat, în 2015, cesiunea unor așa-zise creanțe, în fapt o datorie de 5000 de lei restituită de avocat către bancă încă din 2014. Astfel că, în data de 16 aprilie 2021, Judecătoria Pitești a admis cererea de suspendare a executării silite și a dispus suspendarea executării silite în dosarul Biroului Executorului Judecătoresc Pisculungeanu Vlad Adrian, până la soluționarea contestației în executare. Iar în data de 3 septembrie 2021, a anulat toate formele de executare demarate de către același executor judecătoresc și a dispus restituirea taxei de timbru către contestatarul Tiberiu Iordache. Cu alte cuvinte, instanța a constatat că existau premisele demarării nejustificate, nelegale, a executării silite împotriva avocatului piteștean, având în vedere, pe de o parte, înscrisurile care atestau plata către creditorul inițial a sumelor, iar pe de alta, existența prescripției dreptului creditoarei de a cere executarea silită.

Citește și Ceva e putred în sistem! / Fostul judecător şi avocat Tiberiu Iordache i-a făcut plângere penală executorului judecătoresc Vlad Pisculungeanu

„Nimeni nu îl întreabă nimic despre abuzurile pe care le face acest salariat de stat, angajat al Ministerului Justiției…”

„A trebuit să suport executarea silită demarată de Pisculungeanu ăsta, fără niciun drept! Fiindcă eu nu aveam nicio datorie, plătisem banii de șapte ani de zile. Iar suma inventată de el era prescrisă la executare! L-am reclamat la Parchet de un an de zile. Parchetul nici măcar nu m-a chemat să mă întrebe ce e cu plângerea mea…Eu a trebuit să plătesc mii de lei ca să mă judec, am câștigat și contestația, și suspendarea executării, s-au anulat toate formele lui de executare. Iar lui, care mi-a oprit pensia, mi-a sechestrat mașina, cu toate abuzurile pe care le-a făcut și care rezultă și din hotărârile judecătorești, nu i se întâmplă nimic, nu îl cheamă nimeni să îl întrebe de vorbă! Vreau să întreb, prin dumneavoastră: în județul ăsta, acest organ al Parchetului care se ocupă cu cercetarea celor care săvârșesc abuzuri mai există sau nu mai există? Pentru că eu am reclamat o situație concretă, reală, determinată, s-a dovedit cu acte judecătorești că am avut dreptate, că am fost supus unui abuz incredibil de către acest executor și nimeni nu îl întreabă nimic despre abuzurile pe care le face acest salariat de stat, angajat al Ministerului Justiției…” – spune Tiberiu Iordache.

Citește și Executorul Pisculungeanu i-a pus şi sechestru pe maşină fostului judecător Iordache

Poprire pe pensie și sechestru pe mașină pentru o datorie care fusese plătită de 7 ani

Fost judecător și avocat, Tiberiu Iordache susține că a ajuns să fie victima unor angajați ai sistemului în care a lucrat peste 40 de ani. Acesta a venit la redacție pentru a ne relata o situație în fața căreia a fost pus de mai multe ori în ultimii ani, ca avocat al unor clienți, dar care acum îl afectează chiar pe el. Și anume aceea de a fi ajuns victima unor practici abuzive, așa cum le cataloghează chiar avocatul, ale unor executori judecătorești. De fapt, acuzele lui Tiberiu Iordache îl țintesc pe Vlad Adrian Pisculungeanu, care i-a făcut dosar de executare pentru o datorie bancară care nu mai exista și i-a pus poprire pe toate conturile, inclusiv pe cel de pensie, și sechestru pe mașină. În plus, potrivit fostului judecător Iordache, chemat la biroul executorului prin somație, acesta din urmă nu l-a mai primit. Însă, fiindcă l-a așteptat la ieșire, ca să îi explice situația, acesta l-a lovit cu portiera mașinii și i-a adresat cuvinte jignitoare. Pentru aceste motive, pe numele executorului Vlad Pisculungeanu s-a formulat o plângere penală.

Citește și „Judecătorul Mircea Aron de la CSM mi-a spus să fug din ţară pentru că urma să mă condamne!”

 

Distribuie!

0 Comentarii