Web Analytics
scris miercuri, 30.06.2021

SUA: Fostul polițist Derek Chauvin condamnat la 22,5 ani de închisoare pentru uciderea lui George Floyd

  • Un juriu l-a condamnat pe Derek Chauvin în aprilie pentru crimă de gradul doi, crimă de gradul trei și omucidere de gradul doi în moartea lui George Floyd.
  • Chauvin se confruntă, de asemenea, cu o inculpare federală pentru încălcarea drepturilor civile ale lui George Floyd, care ar putea adăuga închisoare.
  • Cei trei foști ofițeri de poliție din Minneapolis acuzați de complicitate la moartea lui Floyd au fost judecați în martie.

MINNEAPOLIS – Fostul ofițer de poliție Minneapolis Derek Chauvin a fost condamnat vineri, 25.06.2021 la 270 de luni, sau 22,5 ani de închisoare pentru uciderea lui George Floyd anul trecut, scrie cotidianul USA Today.

Citește și: Dan Nicolae este singurul poliţist argeşean cu trei condamnări pe viaţă obţinute în dosarele de omor pe care le-a instrumentat

„Sentința nu se bazează pe emoție sau simpatie, dar, în același timp, vreau să recunosc durerea profundă și imensă pe care o resimt toate familiile, în special familia Floyd”, a declarat judecătorul comitatului Hennepin, Peter Cahill, în instanță.

În opinia sa, Cahill a menționat doi factori agravanți care au fost luiați în calcul în sentință – că Chauvin a abuzat de încredere și autoritate și a acționat cu cruzime, în special față de Floyd. „Provocarea gratuită a durerii și cruzimii psihologice” în timp ce era „abuziv împuternicit cu autoritatea statului” a justificat sentința, a scris Cahill.

Citește și: O poveste adevărată. Două surori din Călineşti intrate la Academia de Poliţie, în numele tatălui ucis în misiune

Lui Chauvin i se va cere să se înregistreze ca infractor prădător și să furnizeze o mostră de ADN, potrivit memoriului lui Cahill.

Membrii familiei Floyd, avocații și activiștii au declarat că nu sunt mulțumiți de sentință, dar speră că o inculpare federală în curs de desfășurare îl va condamna pe Chauvin la închisoare pe viață. Mulți au cerut parlamentarilor să adopte Legea Justiției George Floyd în Poliție.

Distribuie!

0 Comentarii