Web Analytics

Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „România revine treptat la normalitate, ca urmare a succesului campaniei naţionale de vaccinare”

de | 3.06.2021 13:11 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatorul liberal Dănuț Bica susține că România revine treptat la normalitate, ca urmare a succesului campaniei naționale de vaccinare și a măsurilor economice corecte adoptate de Guvern.

Parlamentarul de Argeș a declarat în plenul Senatului: ”Cu resurse financiare și logistice limitate, cu un sistem sanitar șubrezit de nepăsarea guvernărilor anterioare, dar cu un guvern actual responsabil și orientat către interesele prioritare ale României, țara noastră a devenit un model în ceea ce privește gestionarea campaniei de imunizare a populației împotriva nemilosului virus SARS-CoV-2. La mai puțin de cinci luni de la debutul procesului de vaccinare, s-a ajuns la performanța de a fi administrate zilnic chiar și peste 110 mii de doze românilor care doresc să se imunizeze.

Prin eforturi susținute, Guvernul a asigurat tot necesarul de doze, iar numărul centrelor de vaccinare a fost mărit substanțial. Veștile îmbucurătoare privind succesul campaniei de vaccinare sunt completate și de o serie de informații pozitive care vin din economie. De exemplu, în luna martie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 13,3% față de luna precedentă și cu 9,1% față de martie 2020. De asemenea, începând cu luna martie a acestui an, rata șomajului s-a diminuat cu 0,2% la nivel național, iar trendul este de revenire la un șomaj foarte mic.

În plus, bugetul național arată o tendință de însănătoșire accelerată, atât prin creșterea cu 18,8% a veniturilor colectate față de perioada similară a anului trecut, cât și prin majorarea cheltuielilor de capital cu 36,7%. Nu trebuie să trecem cu vederea nici faptul că sumele încasate de la Uniunea Europeană în primele 3 luni ale anului au atins un record absolut de circa 5 miliarde de lei, grație proiectelor implementate în anul 2020 de Guvernul PNL. De asemenea, este deosebit de important ca, în perioada imediat următoare, Parlamentul României să acorde o atenție majoră ameliorării legislației, prin care să se asigure o mai rapidă accesare a fondurilor europene disponibile prin PNRR. Urmează o perioadă favorabilă, cu multiple oportunități pentru dezvoltarea țării noastre, pe care trebuie să le fructificăm în integralitate”.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Ne ţinem de cuvânt: avem cel mai mare procent din PIB alocat dezvoltării în ultimul deceniu”

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii