Web Analytics

Avocații argeșeni protestează în fața Tribunalului Argeș

de | 13.04.2021 18:03 | Actualitate

În urma ședințelor Consiliului Baroului Argeș din datele de 12.04.2021 si 13.04.2021, în care au fost discutate și analizate implicațiile motivării din Dosarul „Ferma Băneasa”, s-a decis organizarea  unei acțiuni de protest  miercuri 14 aprilie 2021, ora 12:00, în fața Tribunalului Argeș. Scopul avocaților argeșeni este acela de a atrage atenția sistemului judiciar si a opiniei publice cu privire la faptul că „modul de abordare prin  calificarea ca infracțiuni a demersurilor făcute de avocați în consilierea și reprezentarea clienților lor constituie un precedent periculos atât pentru profesie în general, cât și pentru  cetățeni si viitorul statului de drept în România”, ne-a informat decanul Baroului Argeș, Luminița Ioana. Apărătorii din Baroul Argeș,  vor purta bannere cu mesaje și vor depune  un Memorandum  adresat președintelui Curții de Apel Pitești.

Reamintim că la sfârșitul anului trecut, completul – format din judecătorii Florentina Dragomir, Ionuț Matei și Ioana Alina Ilie – i-a trimis după gratii pe omul de afaceri Remus Truică, dar și pe avocatul Robert Roșu de la casa de avocatură „Țuca, Zbîrcea și asociații” și i-a condamnat, de asemenea, pe miliardarul israelian Beny Steinmetz și pe așa zisul prinț Paul al României, însă aceștia se sustrag executării pedepsei.
Condamnarea lui Robert Roșu  a stârnit protestele avocaților din România  dar și ale asociațiilor internaționale ale avocaților.
Vezi conținutul  documentului Memorandum
Citește și Consiliul Județean Argeș: Tirul ATI în care au murit trei pacienți nu a fost la Pitești
 

 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii