Web Analytics

Bolnavă de Covid şi internată la Valea Iaşului, o asistentă de la Ambulanţă îşi descrie coşmarul / Alina Bîrleanu: „Am fost impecabilă şi tot l-am luat!”

de | 3.12.2020 13:25 | Actualitate, Dezvăluiri

Bolnavă de Covid, Alina Bîrleanu, asistent medical generalist principal la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeș, a ținut să facă publice suferința, dar și experiența în lupta cu virusul. Internată în spitalul de la Valea Iașului, Alina a distribuit în mediul online trei filmulețe scurte, a câte 21 de minute, în care, vizibil afectată de lipsa aerului, și anunțând că este la un pas de a-și pierde cunoștința, a descris ce i se întâmplă. Interesant este că într-unul din filmulețe spune că a urmat toate regulile de igienă și dezinfecție pentru a se proteja și, totuși, a fost în zadar.
“După 15 noiembrie duc o luptă grea cu acest blestemat de virus. Am fost testată din proprie inițiativă, având simptome. Zilnic apărea ceva greu de trecut, dar cu tratament și o voință de fier, treceam peste. Aveam copilul pozitiv și prietenul. Chiar dacă aveam perioade cu pierdere de memorie și foarte des lipsă de concentrare, mă ocupam și de ei. Îmi scriam pe caiet ce medicamente le administram, pentru a nu-i lăsa fără. Am luptat până pe 27 noiembrie. Starea prietenului meu era foarte gravă, chiar dacă avea tratament foarte bun. Am decis să merg la Spitalul Valea Iașului cu el. M-au primit cu condiția să fiu însoțitor, fiind foarte grav. Murea sigur acasă într-o zi. Azi e binișor. Eu de 2 zile am și afecțiuni pulmonare. Merg mai departe. Am doi pacienți în salon. Mă ocup de ei. Am dublu rol aici: pacient și salvator. Asta mă face să trăiesc. Aici este un vis. Foarte curat. Personalul îmbrățișează pacienții. Tot timpul lângă noi, să avem tot. Medicii, asistenții, toți sunt atenți să nu ne lipsească nimic. Voi pune curând o filmare. O voi împărți în 3 părți, fiind de 21 de minute. Eu sunt norocoasa pe care o iubește Dumnezeu! Nu sunt bine deloc, dar lupt. Voi merge iar în linia întâi să salvez vieți! Mesajul ăsta este: ați vrut libertate , dar nu avem sănătate! Ne mor oamenii dragi din cauza inconștienților care nu cred sau nu le pasă. Ies bolnavi peste tot și nu vom mai scăpa în veci de virus”, este unul dintre mesajele Alinei.

Citește și Un copil de 4 ani, cea mai tânără victimă a coronavirusului din România

Citește și Răspunsul la coronavirus: 550 de milioane de euro din fondurile politicii de coeziune pentru sprijinirea IMM-urilor din România

Și un alt mesaj, intrigant: “Nu mi-a intrat în casă un iaurt nespălat, un ou nedezinfectat, nimic nespălat sau nedezinfectat, șterse cu prosoape de hârtie uscate, după care băgate toate la locul lor. Pâinea, de când a început această nenorocită boala, am luat-o în folie. Am spălat și am dezinfectat inclusiv stiloul și pixul copilului și au stat două ore afară, pe servețele sterile cu spirt. Am dezinfectat clanțe, toalete, tot. A fost o plăcere să le fac, nu a făcut nimeni ce am făcut eu, dar în final tot l-am luat! Deci, am fost impecabilă, am încetat orice vizite cu toată lumea, nu am mai fost la plimbări. Oameni buni, este o mare minciună! Nu există dezinfectant care să te apere de Covid!”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii