Web Analytics

Judecătoare bolnavă de coronavirus în Biroul Electoral Piteşti. Ştia de patru zile şi nu şi-a anunţat colegii

de | 22.09.2020 21:11 | Actualitate, Dezvăluiri

Președinta Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Pitești, judecătoarea Cătălina Marilena Vilău, i-a informat marți, 22 septembrie, pe cei nouă colegi din biroul electoral că încă de vineri (!) a fost confirmată pozitiv la Covid. Asta, deși conform Legii stării de alertă, în momentul în care afli că ești contactul unui pozitiv, te izolezi și îți faci testul. Spre stupoarea generală, judecătoarea le-a explicat celor nouă colegi din B.E.C, prin intermediul unui sms (foto), și de ce nu i-a informat încă din momentul în care a aflat că este infectată. Potrivit spuselor doamnei judecător Vilău, a luat legătura cu DSP-ul, care însă i-a recomandat că nu trebuie să își anunțe colegii, ca să nu se creeze isterie, asta pentru că aceștia nu pot fi considerați contacți direcți. Mai trebuie spus că în încăperea de aproximativ 15 mp de la Primăria Pitești, unde e amenajat biroul electoral, s-au aflat în același timp și mai mult de 17 persoane. Și asta pentru că, în afară de membrii biroului electoral, mai avea treabă aici și personalul auxiliar format din angajați ai primăriei.
Nimeni nu a știut absolut nimic, DSP-ul nu a declanșat o anchetă epidemiologică și nu a dezinfectat spațiul, ba, mai mult, i-a recomandat persoanei pozitive că nu este cazul să anunțe că este infectată. Vă prezentăm mai jos conținutul mesajului transmis pe telefon de judecătoarea Cătălina Vilău, în care aceasta le face cunoscut membrilor Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Pitești faptul că este pozitivă și… nu se vor mai vedea.
„Și pentru că unii dintre voi ați aflat prin anumite mijloace, voiam să vă informez și eu, pentru că este dreptul vostru să fiți informați și probabil, fiind pusă în locul vostru, aș fi preferat la fel. Vineri (n.r: 18 septembrie 2020!), am fost confirmată cu covid și ăsta este motivul pentru care nu ne mai vedem. Sunt asimptomatică până la acest moment. Cei de la DSP mi-au comunicat că voi nu sunteți considerați contacți direcți și nici suspecți, întrucât am purtat în general măști și nu am avut contact prelungit de 15 min. fără măști. Tot ei mi-au recomandat că nu ar trebui să vă anunț, ca să nu se creeze isterie, însă mă gândesc că e mai bine să cunoașteți. Pt. a încerca să vă liniștesc vă spun și că cei doi colegi de birou ai mei, de la instanță, unde nu am purtat măști, au ieșit negativ la test. Sper să înțelegeți situația și vă doresc sănătate!”

Judecătoarea Vilău nici nu confirmă, nici nu infirmă

Am sunat-o și pe doamna Vilău în legătură cu un punct de vedere, iar domnia sa ne-a spus: „Doamnă, dar acestea sunt informații cu caracter personal, nu știu de unde ați aflat aceste lucruri. Eu nu vă pot nici confirma, nici infirma. Alegerile se țin. Cu un om, fără un om, se vor ține”.
Spre o corectă informare a cititorilor noștri trebuie să precizăm că, într-adevăr, Legea drepturilor pacientului, nr. 46/2003, prevede o mulțime de drepturi pentru pacient, perfect justificate, însă la art. 25 alineatul 2 stipulează clar că “Sunt considerate excepții cazurile în care pacientul reprezintă pericol pentru sine sau pentru sănătatea publică”. Or, cu ce alt pericol mai mare și mai actual pentru sănătatea publică ne confruntăm în această perioadă decât pandemia de coronavirus, care a distrus vieți și a băgat oameni în mormânt…?! De menționat faptul că, spre deosebire de spațiul de 15 mp, care a fost acordat Biroului Electoral al Circumscripției nr. 1 Pitești, Biroul Electoral Județean funcționează într-o sală de peste  200 mp, la Consiliul Județean Argeș, chiar în sala mare de ședințe. Adică acolo unde distanțarea și protejarea reciprocă a membrilor și a celorlalte persoane angrenate în desfășurarea procesului electoral este posibilă. Asta dacă tot vorbim de reguli care trebuie urmate.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Cei care trebuie sa fie un model de corectitudine în societate, judecătorii, sunt cele mai mari lepre, plătite cu salarii fabuloasase și pensii speciale. Rușine….