Web Analytics

VALEA IAŞULUI, ECHIPA PRIMARULUI LIBERAL BARBU NICOLAE

de | 27.08.2020 13:06 | Politica si Administratie

# VALEA IAȘULUI. ECHIPA PRIMARULUI LIBERAL BARBU NICOLAE a stabilit modul de funcționare în perioada următoare a sistemelor de ALIMENTARE CU APĂ ȘI CANALIZARE, precum și îmbunătățirea colectării DEȘEURILOR MENAJERE

Echipa PNL Valea Iașului are următoarea componență: Barbu Nicolae, Grigorescu Andrei, Gorunescu Emil, Bărbulescu C-tin Marius; Sandu Valeriu Georgică, Bucur Oliver, Sorescu Gheorghe, Petricu Stelian, Iorga Ion, Vintilă Ducu Nicoleta Eugenia, Oprea Diana Alexandra, Mihăilă Ramona, Duculescu Gheorghe, Mărgineanu Ion.

Una din primele discuții purtate a fost despre modul de funcționare în perioada următoare a sistemelor de apă și canalizare, dar și îmbunătățirea colectării deșeurilor menajere.
Reţelele de apă şi canalizare au fost concesionate, aşa cum am fost obligaţi de reglementările A.N.R.S.C. (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice), care a interzis continuarea contractelor cu firma Aquarterm din Curtea de Argeş. Licitaţia pentru concesionare aprobată cu unanimitate de voturi în Consilul Local a fost realizată abia a patra oară, după ce la primele termene nu a participat nimeni.
Comisia de licitaţie, cu președinte viceprimar Enescu Cristian (acum candidat la postul de primar din partea PSD), a acceptat preţul de 12,67 lei pentru furnizarea unui metru cub de apă şi canalizare (5,87 lei apa şi 6,80 lei canalul). După foarte multe negocieri cu firma câştigătoare, purtate de primarul Barbu Nicolae, ajutat de unii dintre colegi, cumva împotriva unor consilieri și a viceprimarului Enescu Cristian, care nu au vrut să colaboreze, am aprobat, la limită, preţul de 9,22 lei (5,47 lei apă şi 3,75 lei canalul) pentru trei luni, preţ ce a fost reconfirmat cu mare majoritate pentru următoarele nouă luni.
Din păcate, deși au fost cetățeni supărați că prețul este mare, firma care a câștigat licitația nu a putut să gestioneze corespunzător rețelele și s-a retras începând cu 1 iulie 2020. Am fost nevoiți să înființăm, prin hotărâre de Consiliu Local, societatea comercială de interes local ”SERVICIUL ADMINISTRAREA PATRIMONIULUI COMUNEI VALEA IAȘULUI” SRL.
Suntem gata cu toate documentele, astfel că, pe lângă gestionarea rețelelor de apă și canalizare, această societate se va ocupa de administrarea domeniului public și privat.
Primele măsuri au fost luate și, începând din 10 septembrie 2020, prin realizarea unei stații de pompare care a fost aprobată prin HCL la limită (doar consilierii locali care acum se găsesc pe lista PNL au votat), va alimenta cu presiune corespunzătoare următoarele străzi: Vlad Țepeș, Mihai Eminescu, Câmpului, Salcâmilor, Teilor, Goidan și jumătate din str. Cearșor (de la Ducu Toader în jos).
În acest fel, din 1.200 de locuitori (600 – Cerbureni, 250 – Borovinești, 350 – Mustățești) deserviți de bazinele de 80mc (2X 40mc), mai rămân doar 700 de locuitori. Garantăm că nu vor mai fi probleme nici de cantitate, nici de presiune.
Bazinele vor furniza apă satului Cerbureni (Cearșor până la Ducu Toader, Mihai Viteazu până la Păun Petre, Bălășesti până la Cireașe Ion) și satului Borovinești.
Dacă 90% din cei circa 1.100 de abonați din comuna Valea Iașului realizează căminul de apometru (cu dimensiunea de 1m x1m x1m, cu capac corespunzător), așa cum este legal (nu la zeci de metri, nu în beci, nu în bucătărie, cum sunt acum unele), am discutat să reducem prețul la nivelul prețului din Curtea de Argeș atât la apă, cât și la canalizare, începând cu 1 ianuarie 2021. Deci, rugăm cetățenii să ne ajute pentru a reduce prețurile.
La capitolul salubritate am reuşit, cu foarte multe eforturi, să acoperim peste 85% din comună cu acest serviciul şi continuăm până la 100%. Trebuie să vă mulţumesc dumneavoastră pentru înţelegerea de a face efortul financiar important care a dus la posibilitatea colectării acestor deşeuri menajere. Facem şi noi tot posibilul ca drumurile spre proprietăţile dumneavoastră să fie practicabile cea mai mare parte a anului, pentru a fi cât mai rare cazurile în care nu se ajunge săptămânal. Pentru situaţia în care nu poate ajunge maşina de la salubritate la maximum două săptămâni, venim cu tractorul de la primărie. E adevărat, trebuie să mai facem eforturi pentru a realiza o colectare selectivă mai bună, deşi începutul e promiţător. Toate persoanele fizice şi cele juridice sunt obligate prin lege să achite taxa de salubritate stabilită de Consilul Local. Primul succes este că, aşa cum am promis din 2018, pentru anul 2020 preţul la salubritate este de 6 lei pe lună de persoană, în scădere de la 8 lei în anul 2019. Acest lucru se datorează dumneavoastră şi le mulţumesc celor care au contribuit la acest lucru prin plata taxei şi colectare selectivă.
Nicolae Barbu, candidat PNL la funcţia de primar al comunei Valea Iaşului

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii