Web Analytics

963 de copii și 334 părinți din județul Argeș au participat la „Start în educație”

de | 1.07.2023 09:10 | Actualitate, Home

Mai multe localități din Argeș au participat la programul ”Start în educație”, derulat de World Vision România și OMV Petrom pentru copiii din medii defavorizate. Prin acest program, peste 900 de copiii au primit ghiozdane cu rechizite, jocuri și produse de igienă, iar peste 300 de părinți au participat la ateliere de educație parentală, după cum ne transmite World Vision România în comunicatul de mai jos:

963 de copii cu vârste între 3-6 ani și 334 părinți din 11 comunități defavorizate din județul Argeș sunt beneficiari ai programului ”Start în educație” – cel mai amplu proiect de educație timpurie din România. În timpul acțiunilor desfășurate, atât copiii cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor.

Copiii au primit câte un „Ghiozdănel cu viitor” – un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.

Citește și România, pe prima poziţie la Olimpiada Europeană de Geografie

Emilia Oțelea, director la Școala Gimnazială ”Mircea Ghițulescu” din Cuca:

”Proiectul “Start în educație” desfășurat la Școala Gimnazială ”Mircea Ghițulescu” din Cuca a avut un real succes. Kiturile oferite copiilor și părinților au răspuns nevoilor imediate ale copiiilor de vârstă preșcolară, preponderent din mediul rural, facilitându-le accesul la resurse educaționale, experiențe de învățare timpurii gestionate de părinți, înscrierea și frecventarea grădiniței. Îmi doresc ca și pe viitor să avem o colaborare deosebită cu Fundația World Vison România pentru a putea beneficia de acest ajutor cât mai mulți copii și părinți din comunitatea noastră.”

La rândul lor, părinții au participat la ”Școala părinților – ateliere de educație parentală”, unde au primit informații și îndrumări valoroase menite să le ofere suport și să îi invețe cum să își susțină copiii în această etapă de dezvoltare. Începând cu luna iulie 2023, părinții vor putea găsi mai multe sfaturi și idei de activităţi, privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor” împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.

Citește și Echipa mai mică de la „Zinca”, la un mare concurs de robotică în Sydney! 11 elevi piteșteni, în fața unei noi provocări

Anca Motroc, formator ”Școala Părinților” povestește că ”în județul Argeș, majoritatea celor care au participat la ”Școala Părinților”sunt de etnie romă. Deschiși și dornici să învețe cum să aibă mai multă grijă de copiii lor, m-au primit cu mult entuziasm și au înțeles repede că educația este cheia pentru rezolvarea problemelor comunității în care trăiesc și singura șansă a copiilor lor pentru un trai mai bun. Voi reveni întotdeauna cu mult drag și cu speranța în suflet că împreună putem schimba destinul acestor copii.”

”Start în educație” vine în sprijinul a 60.000 copii cu vârste între 3-6 ani și 10.000 de părinți, selectați din 500 de comunități defavorizate din toată țara. Prin acțiunile implementate, ”Start în educație” are ca principal obiectiv să dezvolte la nivel național un parteneriat solid între profesori, specialiști, părinți, autorități cu scopul de a susține importanța strategică a educației timpurii privind dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor. În această etapă de dezvoltare, în care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial îl au părinții, care în cadrul proiectului sunt sprijiniți să devină primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experiențelor de învățare timpurie de acasă, urmând ca apoi la grădiniță să devină un partener educațional de nădejde.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educaţie, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 32 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.

Despre Fundaţia OMV Petrom

Lansată în anul 2022, Fundația OMV Petrom construiește programe și susține investiții pe termen lung în România pentru comunități dezavantajate, în trei domenii cheie: educație, mediu și sănătate. Mai multe detalii despre activitatea Fundaţiei OMV Petrom puteți găsi pe www.fundatiaomvpetrom.ro.

Lista comunităţi din județul Argeș participante la programul “Start în educație”:

1. Cetățeni;

2. Curtea de Argeș;

3. Pietroșani;

4. Micești;

5. Mălureni;

6. Poenarii de Muscel;

7. Broșteni – Aninoasa;

8. Bughea de jos;

9. Berevoiești;

10. Valea Mare Pravat;

11. Cuca.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *