Web Analytics

936 hectare de culturi agricole, afectate la Bârla de seceta pedologică! 31 de persoane au cerut despăgubiri

de | 29.09.2022 11:46 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Județul Argeș nu se numără printre cele afectate grav de secetă. La Bârla, însă, au fost probleme din acest punct de vedere. Aici, reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură au întocmit 31 de procese verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturi de porumb și culturi de floarea soarelui, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică.

Citește și: Primarul Gentea: ”Din momentul demolării, construirea noului stadion va dura doi ani”

Conform celor precizate miercuri, 28 septembrie, la Colegiul Prefectural, de către Magdalena Valter (foto), director adjunct al Direcției menționate, au fost evaluate pagube generate de seceta pedologică pe 706,47 hectare la culturile de porumb și pe 230,09 hectare la culturile de floarea soarelui. În total, 936,56 hectare de culturi au fost afectate de seceta pedologică în comuna Bârla.

Constatarea și evaluarea acestor pagube s-a făcut în conformitate cu Ordinul nr. 97/63/2020 modificat cu Ordinul 177/2022 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *