Web Analytics
scris luni, 09.10.2023

9 Octombrie: Ziua Mondială a Poștei

În ziua de 9 Octombrie 1874 a fost înfiinţată Uniunea Generală a Poştelor, devenită  în 1878 Uniunea Poştală Universală (din 1947 – instituţie specializată a ONU, cu sediul la Berna). România este membru fondator.

9 Octombrie: Ziua Mondială a Poștei

O Conferință Internațională  a Postelor a fost deschisă la Berna la 15 septembrie  1874, cu scopul de a crea o organizație internațională poștală care să  standardizeze diferitele sisteme poștale ale statelor membre.

Citește și:

Reprezentanți din 22 de țări au discutat timp de mai multe zile, înainte de semnarea  Tratatului de la Berna, care a stabilit crearea Uniunii Poștale Generale.

Patru ani mai târziu aceasta organizatie si-a schimbat numele în Uniunea Poștală Universală, prin semnarea Tratatului de la Berna de către cei 22 de membri fondatori, între care se număra și George Lahovari, directorul  general al Poștelor și Telegrafului.

În ziua de 9 octombrie se sărbătoreste „Ziua Mondială a Postei” in  peste 150 de țări, administrațiile poștale lansând emisiuni filatelice dedicate acestei date sau noi servicii poștale, organizând festivități și evenimente speciale, precum și conferințe și seminarii cu specific poștal și filatelic.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *