Web Analytics
scris marți, 11.05.2021

9 motive bune pentru a începe să alergați

Alergarea este simplă, accesibilă și eficientă, cu o serie întreagă de beneficii pentru fitness fizic și bunăstare mentală. Iată câteva motive pentru care ar trebui să vă îmbrăcați perechea preferată de pantaloni de trening de bărbați și adidașii de alergare și să ieșiți chiar acum pe traseu.

9 motive bune pentru a începe să alergați

Sănătatea inimii

Alergatul este cel mai bun exercițiu pentru îmbunătățirea sănătății inimii, potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul American de Cardiologie. Beneficiile includ o reducere a ritmului cardiac în repaus și a ritmului cardiac sub stres, o creștere a absorbției maxime de oxigen și o eficiență îmbunătățită a inimii.
Alergarea ajută, de asemenea, la scăderea grăsimilor dăunătoare din sânge (în special colesterolul LDL), crește HDL-ul „bun colesterol” și stimulează circulația sângelui.

Întreținerea musculară

Cu excepția cazului în care un alergător scade considerabil caloriile de care are nevoie, corpul nu va arde mușchi pentru combustibil. Problema este subnutriția, nu alergarea. Dacă mâncați prea puține calorii, corpul dvs. va arde grăsimi, dar va începe, de asemenea, să ardă mușchi, deci este important ca alergătorii să aibă o dietă sănătoasă, cu o mulțime de proteine.

Echilibru și stabilitate

Dacă sunteți nou în cursă, ar trebui să începeți încet. Alergatul necesită ca corpul dvs. să vă stabilizeze articulațiile pe măsură ce vă mișcați, precum și să acceptați forțe de până la trei ori greutatea corporală la fiecare pas.
Alergarea este o serie de mișcări cu un singur picior repetat mereu și repede foarte repede, ceea ce înseamnă că forța și stabilitatea sunt o condiție prealabilă, dar și un rezultat al antrenamentului consecvent.

Câștigurile minții

Alergarea regulată poate reduce simptomele depresiei, poate ascuți memoria, poate atenua anxietatea și vă poate ajuta să vă relaxați. De asemenea, s-a demonstrat că îmbunătățește capacitatea de învățare și protejează creierul de îmbătrânire și declin cognitiv.
Alergatul vă ajută să dormiți mai bine, crește gândirea creativă și reduce pofta de alimente nesănătoase și substanțe precum alcoolul.

Chimie mai bună

Orice cantitate de alergare poate reduce riscul de deces precoce, potrivit rapoartelor British Journal of Sports Medicine, în timp ce cercetările au arătat, de asemenea, că exercițiile aerobice regulate curăță sângele unei substanțe cunoscute sub numele de kinurenină, care se acumulează în perioadele de stres.
Mai mult, s-a demonstrat că alergatul reduce riscul de ateroscleroză și tromboză și reduce producția de cortizol și adrenalină (hormonii stresului).

Fitness complet

Principalii mușchi pe care îi lucrați atunci când alergați sunt quad-urile, flexorii șoldului, ischișorii, muschii glutei și mușchii gambei. Dar alergatul activează și tonifică mușchii nucleului, care sunt implicați în menținerea coloanei vertebrale aliniate pe măsură ce vă mișcați. În mod egal, alergarea necesită să vă balansați brațele, ceea ce funcționează și tonifică bicepsul și tricepsul.
Alergarea pe distanțe mari ajută la dezvoltarea și eficiența fibrelor musculare cu contracție lentă, astfel încât capacitățile lor aerobice să se îmbunătățească și să devină mai rezistente la oboseală.

Forța osoasă

Deși alergarea este un sport cu impact ridicat, cercetări recente au arătat că este benefic pentru sănătatea articulațiilor și a oaselor. Studiile efectuate pe alergătorii de vârstă mijlocie de la University College London și Bart’s Heart Center au constatat că antrenamentul și alergarea unui maraton îmbunătățesc rezistența genunchilor.
Un studiu din 2019 publicat în Journal of Exercise Rehabilitation a arătat, de asemenea, că la persoanele sănătoase oasele răspund la stres prin reformare, mai degrabă decât prin slăbire.

Pierderea de grăsime

Arsurile calorice vor varia de la un alergător la altul, dar împreună cu dieta corectă și antrenamentul de rezistență alergând pot contribui semnificativ la gestionarea greutății. Un studiu, care a implicat peste 32.000 de alergători și peste 15.000 de plimbători, a constatat că, atunci când au fost urmăriți timp de 6,2 ani, alergătorii au slăbit semnificativ mai mult decât plimbătorii.
Și dacă luați lucrurile la un nivel ridicat, alergarea de mare intensitate produce un efect post-arsură, prin care organismul continuă să ardă prin calorii în timpul perioadei de recuperare.

Prevenirea bolilor

Hrănirea creierului cu oxigen dintr-o alergare poate face mai mult pentru a evita apariția demenței decât un puzzle, spun cercetătorii de la King’s College London.
Un număr tot mai mare de dovezi demonstrează că exercițiile cardiovasculare sunt o modalitate mult mai bună de a proteja creierul de demență decât exercitarea acestuia cu Sudoku sau jocuri de antrenament cerebral.

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...