Web Analytics

80 de milioane euro de la Ministerul Energiei pentru retehnologizarea barajului Vidraru

de | 8.06.2018 08:11 | Politica si Administratie

robert tudorache in cabinetJoi 7 iunie, la București a avut loc conferința internațională ”Eficienţa energetică, prioritate în combaterea sărăciei energetice şi asigurarea energiei pentru toţi”, în cadrul preşedinţiei române a Cartei Energiei. Trebuie spus că cel care asigură președinția română a Cartei este chiar secretarul de stat argeșean Robert Tudorache (foto), liderul ALDE Pitești.
Jurnalul de Argeș a fost invitat la eveniment alături de mai mulți ziariști din județ. Conferința de la București a fost onorată de sute de invitați de prim rang din România, Georgia, Azerbaidjan, Malta, Iordania, Belgia, Marea Britanie, Turcia, Malta, Elveția, Pakistan, Albania, Turkmenistan, Macedonia, Polonia, Danemarca, Slovacia, Mongolia, China, Arabia Saudită și Croația.
România asifgură președinția Cartei Energiei pentru 2017 și are ca principal obiectiv combaterea sărăciei energetice, adică accesul limitat al consumatorilor casnici la energie electrică.
Ziariștii argeșeni au fost invitați și în biroul secretarului de stat Robert Tudorache. Pe parcursul întâlnirii, Robert Tudorache a declarat că de la Ministerul Energiei va veni pentru Argeș o investiție directă de 80 de milioane euro ce vizează retehnologizarea barajului Vidraru. Proiectul, ce a început din perioada în care Andrei Gerea era ministrul Energiei, este deja în faza caietelor de sarcini.
Tot legat de Argeș, Robert Tudorache a vorbit și despre colaborările cu RATEN pe platforma ICN Mioveni și Fabrica de Combustibil Nuclear.
Secretarul de stat Robert Tudorache a mai declarat jurnaliștilor din Argeș că în această perioadă se poartă discuții cu Primăria Pitești legat de automobile electrice și conceptul de smart city.

ziaristi argeseni si tudorache

            Ziariștii din Argeș, în biroul secretarului de stat Robert Tudorache

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. de ce nu verificați informațiile? Nu ministerul energiei face investitia. De fapt, ar fi si ilegal sa o faca. Dl SS sa nu mai bata campii profitand ca oamenii nu stiu ca nu el sau ministerul unde lucreaza dau banii! Dl Grigorescu verificati info inainte sa fie stire!!