Web Analytics

Caleidoscop

de | 5.09.2019 13:02 | Cultură

Consemnarea unui an de la decorarea Regelui Mihai cu Ordinul Sovietic Victoria

1946, iulie 7. Consemnând un an de la decorarea Regelui Mihai cu Ordinul Sovietic Victoria, Regimentul 4 Infanterie Voluntari a organizat mai multe activităţi, fiind prezenţi numeroşi locuitori ai oraşului Piteşti.

Doi ţărănişti au fost ucişi la Piteşti

1946, august 9. În campania electorală pentru Parlamentul României, mai mulţi comunişti, aduşi de la Târgovişte, au atacat ţărăniştii veniţi pentru Adunarea Publică din Piteşti, doi dintre aceştia, Gheorghe Mihai şi Tinca Popescu, fiind ucişi, iar 14 răniţi.

Înfiinţarea Autobazei de Transporturi Auto

1947. Este înfiinţată Autobaza de Transporturi Auto. În 1972, la aniversarea unui sfert de veac de activitate, director, Constantin Popa. Ulterior, Întreprinderea Judeţeană de Transporturi Auto Argeş, astăzi divizată în mai multe firme particulare.

Te-Deum la Catedrală pentru aniversarea Unirii

1947, decembrie 1. Pentru aniversarea Unirii Transilvaniei cu Ţara era oficiat un Te-Deum la Catedrală, participând comandantul şi ofiţeri superiori ai Şcolii de Artilerie din Piteşti, oficiali, alţi cetăţeni.

Se deschide Casa Pionierilor din Piteşti

1954, august 23. Se deschide Casa Pionierilor din Pitești, astăzi Clubul Copiilor. În 1962 primea, de la Inspectoratul Silvic Argeș, actuala clădire, strada Trivale. Numeroase cercuri științifice și artistice, concursuri, activități externe. Printre directori, Constantin Fulgeanu, Emil Plăpceanu, Stănel Badea, Ștefania Dragnea, Vergil Calciu, Ecaterina Popescu.

Prima emisiune alb-negru a TVR recepţionată în Piteşti

1956, decembrie 31. Prima emisiune alb-negru a Televiziunii Române recepționate la Pitești, în studiourile centrale de la București, mai mulți specialiști originari din zona Argeș-Muscel. Sărbătorirea semicentenarului, 12 septembrie 2006.

Realizarea blocurilor IRTA

1957-1959. Realizarea, în Piața de Lemne, acum General Constantin Cristescu, a blocurilor IRTA, șef de șantier Ion Bulacu, Trustul de Construcții Argeș.

(Informaţii selectate din „Piteşti-620, memento” de Petre Popa)

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii