Web Analytics

DN 73 D surpat din cauza unei alunecări de teren

de | 2.06.2019 09:58 | Actualitate

 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță închiderea drumului național 73D, în zona localității Boteni, zonă afectată de o alunecare de teren.

”Din cauza precipitațiilor din ultima perioadă s-a activat o alunecare de teren care a angrenat și corpul drumului pe un sector de 200 de metri al DN 73 D, între km 41+300 și km 41+500, în zona localității Boteni, județul Argeș.

Ca urmare a acestei situații, DRDP București a introdus o restricție totală de circulație pe sectorul în cauza și a semnalizat corespunzător zona.”, se arată în comunicatul CNAIR. Circulația a fost deviată pe sensul de mers Pitești – Câmpulung al DN 73, de la km 1+128 (localitatea Mărăcineni), până la km 57+500 (intersecție DN 73 cu DN 72A). În intersecție se virează la dreapta pe DN 72A , la km 64+110 și se circulă până la km 60+620 (localitatea Stoenești), la intersecția cu DN 73D, pe care se intră la km 49+125 de unde se poate circula până la km 41+500 pe ambele sensuri.

După cum Jurnalul de Argeș a atras atenția, situația persistă de la începutul lunii august a anului trecut, când o porţiune de peste o sută de metri din DN 73D, chiar la intrarea în Boteni dinspre Mioarele, a fost distrusă din cauza apei infiltrate în terasamentul drumului. Covorul asfaltic s-a crăpat şi s-a denivelat ca după un cutremur foarte puternic, iar traficul rutier a fost închis. Şi aşa a rămas până în toamnă.
După ce a fost efectuată o expertizare de către cei de la Drumuri Naţionale, s-a intervenit asupra drumului, iar la acest moment acea porţiune din DN 73D este redeschisă circulaţiei. În așteptarea unei soluţii definitive, porţiunea respectivă de drum nu a fost asfaltată, intervenindu-se doar cu piatră, pentru eliminarea riscului de înnoroire sau denivelare.Este, însă arhiștiut ştiut faptul că DN 73D este un drum cu probleme. În afară de zona precizată, în dreptul satului Suslăneşti persistă de decenii o denivelare imensă a căii rutiere. Cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu au reacţionat, aşa cum nu au reacţie nici la problemele de pe DN 73C Câmpulung-Curtea de Argeş, autoritățile locale și județene fiind în imposibilitatea de a a interveni, deoarece drumul nu le aparține.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii