Web Analytics
scris vineri, 07.07.2023

7 iulie 1864: A fost înființată Primăria orașului București. Întâiul primar ales a fost generalul Barbu Vlădoianu

În ziua de 7 Iulie 1864 a fost înființată Primăria orașului București; întaiul primar ales a fost generalul Barbu Vlădoianu, un apropiat al domnitorului Al. I. Cuza. A fost primul primar al Bucurestiului și a mai ocupat funcția de ministru al Apărării Naționale între 21 februarie 1859 si 3 mai 1859.

7 iulie 1864: A fost înființată Primăria orașului București. Întâiul primar ales a fost generalul Barbu Vlădoianu

În timpul primului său mandat de primar, morile de apă de pe râul Dambovita au fost desființate și a fost proiectat un sistem de canalizare a râului pentru a împiedica inundațiile constante până la acea dată. Barbu Vlădoianu a organizat primul corp de pietrari, în vederea pietruirii străzilor Capiatlei. În 1865 a înființat, Oficiul de stare civilă și a semnat contractul de cesiune pentru construirea primei linii de cale ferată de pe teritoriul Romaniei intre Bucuresti si Giurgiu.

Citește și:

În cel de-al doilea mandat, Vlădoianu a dispus începerea lucrărilor de pavare cu gresie și granit a Podului Mogosoaia (actuala Calea Victoriei, din 1878). Lucrările au fost finalizate în 1872 si a inaugurat în decembrie 1872 prima linie de tramvai tras de cai ( “tramcar”), care făcea legătura între Gara Târgoviștei (actuala Gara de Nord) și bariera Mosilor. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *