Web Analytics
scris joi, 07.04.2022

7 aprilie – Ziua mondială a sănătății. ASISTENȚII MEDICALI ARGEȘENI ÎN MISIUNE PENTRU UN ,,MÂINE MAI SĂNĂTOS”

7 Aprilie, Ziua Mondială a Sănătății este marcată, în acest an, de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) printr-o campanie cu tema ,,Planeta noastră, sănătatea noastră”. Această zi reprezintă un bun prilej pentru ca apelul forurilor internaționale ce activează în domeniul sănătății să ajungă în toate colțurile lumii.

7 aprilie – Ziua mondială a sănătății. ASISTENȚII MEDICALI ARGEȘENI ÎN MISIUNE PENTRU UN ,,MÂINE MAI  SĂNĂTOS”

Potrivit OMS ,,În timp ce pandemia de COVID-19 ne-a arătat puterea de vindecare a științei, a evidențiat și inechitățile din lumea noastră. Pandemia a dezvăluit puncte slabe în toate domeniile societății și a subliniat urgența creării unor societăți durabile de bunăstare. Întreruperea acestor cicluri de distrugere a planetei și a sănătății umane necesită acțiuni legislative, reforme corporative pentru ca indivizii să fie sprijiniți și stimulați să facă alegeri sănătoase”. În acest sens, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că vor concentra atenția globală asupra acțiunilor urgente necesare pentru a menține sănătatea oamenilor și a planetei. Strategia OMS pentru reușita campaniei cuprinde, sub sigla ,,Mâine mai sănătos!”, o serie de acțiuni recomandate pentru guverne, primării, corporații, instituții de sănătate, lucrători și persoane fizice.

Citește și: După 30 de ani se repară DN 65A din Costești

În contextul actual al Zilei Mondiale a Sănătății se înscrie și mesajul președintelui Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș, Estera Stămoiu:

,,Planeta ne-a dăruit tot ce a avut mai bun. Este timpul să-i dăruim și noi! Este timpul să o protejăm! Este esențial să înțelegem faptul că grija pentru sănătatea planetei trebuie să înceapă cu grija pentru sănătatea noastră și a tot ceea ce ne înconjoară. Este o dovadă de maturitate și responsabilitate. Îngrijirea planetei începe cu gesturile mici,dar responsabile ale fiecăruia dintre noi, la fel ca și îngrijirea vieții omenești. Pandemia, războiul, efectele secundare ale climei, consumul mare de produse, sunt factori care determină, pe termen lung, scăderea calității vieții și, ulterior, a sănătății. De aceea, un astfel de apel trebuie să reprezinte punctul de plecare către motivarea și determinarea fiecărei persoane de a investi în sănătatea sa, a celor din jur și a planetei. Investiția în educația comunității privind îngrijirea sănătății și a mediului, în formarea profesională a resurselor umane din unitățile sanitare, în aparatură de înaltă tehnologie care respectă și cerințele de mediu, sunt soluții reale și facile de a proteja sănătatea, acest bun pe care l-am primit gratuit, dar a cărui valoare este neprețuită.Am convingerea că putem. Am convingerea că vom reuși. Asistenții medicali au câștigat marea luptă cu pandemia, au făcut sacrificii uriașe, au depășit cu succes provocări care le-au forțat limitele, au salvat vieți, chiar cu prețul sănătății și vieții lor. Asistenții medicali formează armata de sănătate a lumii. Au arătat tuturor cine sunt cu adevărat asistenții medicali, evidențiind incontestabilul rol fundamental pe care îl au în sistemele de sănătate.

Citește și: Primăria Pitești: Locul deșeurilor voluminoase nu este la platformele de colectare

Asistenții medicali sunt și vor rămâne partenerii de încredere ai fiecărui cetețean, sunt și vor rămâne parte din fiecare cauză de bine pentru semenii lor. De Ziua Mondială a Sănătății mă îndrept cu recunoștință către toți asistenții medicali argeșeni, către toți lucrătorii din sănătate și le adresez mulțumiri pentru profesionalism, pentru devotament, pentru curaj, pentru empatie, pentru că știu să fie și, mai ales, cum să fie, de fiecare dată cei mai modești, dar mari, eroi ai sănătății argeșene. Cu ei alături, putem să avem încredere și să nădăjduim cu toții într-un Mâine mai sănătos! Tuturor profesioniștilor din sănătatea argeșeană, un călduros LA MULȚI ANI!”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită