Web Analytics

7 APRILIE – ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII

de | 7.04.2021 09:03 | Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ, PITEȘTI, 07 ARPILIE 2021: 

SOLIDARITATE PENTRU SĂNĂTATE!

Pentru al doilea an, consecutiv, Ziua Mondială a Sănătății este marcată sub semnul pandemiei de coronavirus. Această încercare s-a transformat, la nivel mondial, într-un adevărat maraton de rezistență. A fost de la început o luptă inegală, contracronometru, o luptă în care întregul sistem medical s-a aflat în linia întâi.

CITEȘTE ȘI: Cățelușă în agonie în Ștrand, salvată de două eleve

Potrivit OMS ,,Lumea noastră este una inegală. COVID-19 a lovit cu greu toate țările, dar impactul său a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile, care sunt mai expuse la boală, mai puțin susceptibile de a avea acces la servicii de îngrijire a sănătății de calitate”.

În contextul actual al Zilei Mondiale a Sănătății, mesajul liderului Ordinului Asistenților Medicali Filiala Argeș, Estera Stămoiu, este următorul:

,,De Ziua Mondială a Sănătății, luptăm pentru sănătate! Pe toate fronturile! Ca adevărați eroi! Epuizați, dar nu învinși, atinși de virus, dar nu doborâți, ne păstrăm vie speranța că nu ne mai desparte mult timp până când măștile de protecție vor rămâne doar un simbol al unei lupte medicale câștigate, după care cu toții vom fi mult mai puternici, cu încrederea că, oricât de dureroasă a fost această pademie, ea ne va fi cea mai mare sursă de forță reînnoită și împreună vom construi un sistem de sănătate mai solid, mai performant, capabil să reziste oricărei alte încercări.

 

 

CITEȘTE ȘI: Operațiunea „AUR – formațiune antisemită”, inițiată de Klaus Iohannis, dubioșii frați Muraru și o ambasadă, demontată de presa necoruptă! Maia Morgenstern a mințit întreaga Românie și presa internațională, care a crezut-o!

 

 

 

Ca președinte al Ordinului Asistenților Medicali Filiala Argeș, fac apel la responsabilitate, solidaritate, la implicare și prevenție. Este foarte important să rămânem pe aceeași parte a baricadei în acest război pentru sănătate.

Doar împreună, acționând împreună, vom reuși!

Asistenții medicali rămân partenerii de încredere ai fiecărui cetățean, îndeplinindu-și misiunea aleasă până la capăt. Încrederea cu care am fost învestiți ne obligă și nu vom dezamăgi! Eroii nu dezamăgesc! Adresez un gând de recunoștință fiecărui erou al zilelor noastre, fiecărui asistent medical, aflat la datorie, pentru profesionalism, devotament, altruism.

Datoria de a face bine a fost și este mai presus de orice.

Sunt convinsă că și datorită eforturilor fiecărui asistent medical vom depăși cu toții această perioadă îndreptându-ne spre normalitatea mult așteptată și meritată. Astăzi, 7 aprilie, este cel mai bun moment să lansăm campania ,,Solidaritate pentru sănătate!” având ca unic scop păstrarea unității pentru sănătatea noastră, a tuturor.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii