Web Analytics
scris vineri, 17.02.2023

600 de turci din Argeş strâng ajutoare pentru semenii lor afectaţi de cutremur. În fruntea lor e patronul de la firma „Murat”, originar chiar din Gaziantep

Salih Celik: „Am fost acolo în urmă cu vreo două luni. Cine bănuia că o să se întâmple asta?”

Orașul Gaziantep, aproape de epicentrul seismului, a fost al doilea mare oraș turc afectat de cutremurul de 7,8 grade pe scara Richter, din ziua de 6 februarie. Conform autorităților turce, Castelul din Gaziantep a fost sever avariat, dar și multe locuințe civile au fost afectate, unele chiar noi. Potrivit relatărilor, mulți locuitori dorm sub cerul liber la minus 10 grade Celsius.

600 de turci din Argeş strâng ajutoare pentru semenii lor afectaţi de cutremur. În fruntea lor e patronul de la firma „Murat”, originar chiar din Gaziantep

Din Gaziantep este și Salih Celik, patronul cunoscutei firme de turism „Murat” și al restaurantului „Nazar”, cu specific turcesc, de la autogara din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu. Salih se află de 30 de ani în România și, în numele comunității, turcești, care numără 600 de compatrioți în județul Argeș, a organizat o colectă de fonduri și ajutoare. „Fiecare donație contează și ne va ajuta să le oferim oamenilor ceea ce au nevoie în aceste momente grele, cum ar fi hrană, adăpost și îngrijire medicală. De asemenea, ne vom concentra pe ajutorarea familiilor care au pierdut totul și au nevoie de sprijin în reconstruirea vieților lor. Vă rugăm să ne ajutați să atingem ținta noastră prin donația dv. Indiferent dacă este o donație mare sau mică, fiecare dintre ele se adună pentru a face o diferență. Împreună, putem face o diferență reală în viețile celor afectați de aceste tragedii. Prin sprijinul nostru, le putem arăta că nu sunt singuri și că suntem alături de ei în această perioadă grea…”, sună anunțul Asociației Culturale a Musulmanilor din Argeș, care a organizat un centru de colectare chiar în incinta restaurantului „Nazar”.
Acolo, într-o sală, a fost organizat un depozit unde lucrurile aduse, nu doar de turci, ci și de români, sunt frumos ambalate în cutii pentru a ajunge la cei care au atâta nevoie de ele.

Citește și Rafila: „1000 de cadre medicale s-au înscris pentru a pleca în Turcia, să ajute supravieţuitorii cutremurului”

„Rudele mele nu au fost afectate, dar am prieteni și cunoștințe acolo. Nu mai stă nimeni în casa lui”

„Eu sunt chiar din Gaziantep. Am fost acolo în urmă cu vreo două luni. Cine bănuia că o să se întâmple asta? Familiei mele nu i s-a întâmplat nimic, dar am acolo prieteni, cunoștințe… Nu mai stă nimeni în casa lui! Stau la sala de sport, la moschee… Suntem foarte afectați de ceea ce s-a întâmplat. Am strâns haine, pături, bani, articole pentru copii, pamperși, tot ce este necesar. Cei care suntem în afara țării strângem și îi ajutăm pe cei de acolo cu donații. Trimitem un transport cu o mașină mare, dar așteptăm în continuare donații”, ne-a spus Salih Celik. Acesta ne-a mărturisit că, de zece zile, de când s-au produs cutremurele devastatoare din țara natală, nu s-au mai făcut noi rezervări pentru transport de persoane la agenția pe care o conduce, ci doar pentru pachete.

Citește și Primii salvatori români trimiși în Turcia s-au întors acasă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită