Web Analytics

594 de persoane salvate de salvamontiști în luna iulie

de | 22.08.2022 16:18 | Actualitate, Home

În luna iulie, cele 74 de formații Salvamont aparținând celor 42 de structuri județene sau locale Salvamont au intervenit în 485 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 594 de persoane. Dintre acestea, 117 persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanță, 27 persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar 15 persoane au decedat pe munte.
Din numărul total de intervenții, 419 de intervenții au avut loc în zona montană – fiind salvate 528 de persoane, 53 persoane s-au prezentat și au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont, iar 13 intervenții au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile, acțiuni la care salvamontiștii au fost solicitați să intervină cu mijloacele și tehnicile lor specifice pentru soluționarea cazurilor.

Citește și: Peste 3,9 milioane euro solicitați de fermieri într-o singură săptămână pentru decontarea primelor de asigurare din PNDR


Prin Dispeceratul Național Salvamont-Vodafone/Fundația Vodafone au fost primite, direct, 359 de apeluri prin care anunțau accidente montane și 96 apeluri care anunțau incendii în zona montană și submontană, restul apelurilor de urgență fiind primite și preluate direct de către salvamontiști prin Serviciul Unic de Urgență 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor salvamont.
De asemenea, în cursul lunii iulie s-au primit 1.448 apeluri prin care solicitau informații despre zona montană, dintre acestea, 766 apeluri au fost înregistrate la Dispeceratul National Salvamont-Vodafone/Fundația Vodafone, restul de 682 de apeluri fiind făcute direct structurilor Salvamont locale sau județene.
Structurile Salvamont avut un grad de răspuns de 100% la solicitările specifice domeniului de activitate, doar cu resursele proprii, acest lucru confirmând că acestea sunt organizate corespunzător.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *