Web Analytics
scris vineri, 08.09.2023

50.000 de euro daune morale într-un proces de inducere în eroare a organelor judiciare

Printre cei buni de plată se află și primarul Alin Văduva (foto), de la Davidești

Un conflict izbucnit în urmă cu opt ani prin pădurile din Davidești s-a încheiat cu un proces pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. În această vară a fost dată sentința care, pe latură penală, este favorabilă acuzaților, însă, în civil, este vorba de zeci de mii de euro reprezentând daune morale. Printre inculpați s-a aflat și primarul de la Davidești, Alin Constantin Văduva, pădurar la vremea producerii incidentului.
Marius Constantin Fulgeanu a avut de tras din cauza intenției sale de a demasca neregulile din domeniul forestier.

50.000 de euro daune morale într-un proces de inducere în eroare a organelor judiciare

Aflat într-o pădure din Davidești și intenționând să filmeze activitatea coordonată în zonă de pădurarul Alin Constantin Văduva, s-a trezit luat la rost și lovit de unul dintre însoțitorii angajatului forestier. S-au inițiat apoi mai multe sesizări, plângeri și un proces încheiat cu condamnare la amendă penală, însă cei patru implicați în conflictul cu Fulgeanu au fost acuzați de inducerea în eroare a organelor judiciare. Procesul deschis la Câmpulung a ajuns la Judecătoria Râmnicu Vâlcea și s-a încheiat în urmă cu o lună și jumătate cu soluția de încetare, pe motiv că a intervenit prescripția răspunderii penale. Altfel spus, actele procedurale în cauză au fost demarate după o perioadă de timp mai lungă decât cea prevăzută de lege pentru asemenea fapte.

Astfel a scăpat de pedepsa penală primarul de la Davidești. Dar instanța a admis, în parte, acțiunea civilă formulată de către Marius Constantin Fulgeanu și i-a obligat pe cei patru acuzați la plata către acesta a sumei de 50.000 de euro cu titlul de daune morale. Și nu s-a terminat! Au apărut deja, de ambele părți, cereri de apel.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Sanctuarul de urşi de la Zărneşti a vrut să preia doi urşi de pe Transfăgărăşan. Direcţia Silvică Argeş n-a fost de acord

Citește și Poliţist de la Permise, condamnat. A luat mită şi a făcut sex cu o candidată

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *