Web Analytics

5 conace din România care îți taie răsuflarea prin frumusetea lor. Unde sunt și cum pot fi vizitate

de | 14.06.2020 11:57 | Actualitate, Turism

Recomandările autorităților privind vacanțele noastre indică cu vehemență plaiul mioritic, așa că am putea spune că n-am avut niciodată motive mai întemeiate să ne cunoaștem mai bine țara. Și să descoperim atracțiile României, mai departe de deltă, cazane, crestele munților sau mănăstirile nordice. Sau să căscăm ochii la proiecte și cazări cărora nu le arătăm atenția cuvenită. Poate o să ne placă, poate nu, ideea să le dăm măcar o șansă.

Interesant de știut este că pe teritoriul României există nu mai puțin de 1300 de conace, castele și palate (multe, din păcate, rămase în paragină), iar acest lucru a adus o contribuție semnificativă la faima noastră turistică în străinătate.

Și mai interesant este faptul că unele dintre aceste locuri, salvate de la uitare, restaurate și ferchezuite la standarde occidentale, își așteaptă vizitatorii. Au încetat să mai fremete sub așteptarea hotărârii oficiale și și-au deschis porțile de la 1 iunie, supunându-se măsurilor oficiale de siguranță.

Și pentru că, în cazul majorității dintre noi, ne rămân în buzunar banii de zboruri internaționale, recomandăm cinci dintre cele mai cunoscute astfel de conace și castele care promit să mai spele din stresul și încordarea ultimelor luni.

Cu siguranță că locurile pe care le prezentăm mai departe nu reprezintă mai mult decât niște exemple al căror rol ar fi să deschidă apetitul românilor și spre alte castele și conace.

 

Casa de oaspeți din Moșna (Meschen)

Moșna este un sătuc aflat în inima Transilvaniei (în județul Sibiu), iar casa de oaspeți care îi poartă numele (împreună cu domeniul imens care o înconjoară), un fost ansamblu istoric săsesc restaurat de la zero de către un cuplu de români.

Deschiderea acestui loc înțesat de istorie nu s-a făcut mai devreme de anul acesta și de la 1 iunie este redeschis, cu măsura de prevenție a găzduirii unei singure familii odată. Deși drumul principal conectează domeniul cu Sibiu, Sighișoara sau Mediaș, de ce să nu rămâi aici pentru a cunoaște de-a fir a păr cetatea, biserica fortificată și casa parohială, toate aparținând domeniului Moșna?

De ce să nu te dedai unui atelier de bucătărie locală sau unuia de plante aromatice organizat de gazde? De ce să nu vizitezi ferma bio aflată în imediata apropiere pentru a degusta bunătăți de prin partea locului sau, de ce să nu petreci un weekend întreg în bătrâna livada a domeniului?

Cine a cochetat vreodată cu alimentația raw vegană, a ajuns sigur pe website-ul Ligiei Pop, „gurul” românesc când vine vorba de subiect. Și pentru că ea este unul din oamenii care au restaurat acest monument istoric, vechile rețete săseși din meniul Casei Moșna pot fi comandate în variantă vegană, vegetariană sau raw.

Preț cameră dublă: de la 266 lei/ noapte

 

Castelul Haller

Aflat la numai 20 de kilometri de Târgu Mureș, Castelul Haller din Ogra a cunoscut lumina soarelui, în prima lui formă, în urmă cu patru secole și a jucat succesiv rolul de casă aristocratică, școală, internat și sfat popular.

Zabola Estate Covasna

Citește mai departe pe banatulazi.ro, parte a rețelei de știri locale Presshub

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii