Web Analytics

45 de sportivi paralimpici din 22 de țări vor participa în acest an la turneul internațional de tenis „BRD Argeș Open”

de | 31.05.2022 12:56 | Actualitate, Sport

Asociația ”Primii pași spre performanță”, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, va organiza în perioada 11-14 august, la Star Arena Bascov, turneul internațional de tenis destinat persoanelor cu dizabilități „BRD Argeș Open” – ediția cu numărul 5, eveniment care va reuni 45 de sportivi paralimpici din 22 de țări.

Citește și: Peste 50 de sportivi vor participa la turneul internațional de tenis „BRD Argeș Open”

Amintim că acești jucători vin din țări cu tradiție în sporturile paralimpice, precum SUA, Brazilia, Israel, Turcia, Grecia, Polonia, Austria, Franța, Spania, Italia și altele. De asemenea, ca în fiecare an organizatorii evenimentului sunt Federația Română de Tenis, Asociația ”Primii pași spre performanță” și Tenis Club AS.

Prima competiție de acest gen în România a avut loc în anul 2015, iar de atunci și până acum s-au desfășurat 7 turnee internaționale de tenis în București, Cluj-Napoca, Oradea și Pitești. În 2017, 2018 și 2019, „BRD Argeș Wheelchair Tennis” a reușit să aducă în România peste 150 de sportivi cu dizabilități din 35 de țări de pe mapamond, oferind câștigătorilor premii de peste 15.000 de dolari. (A.N)

FOTO: arhivă

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *