Web Analytics

Peste 50 de sportivi vor participa la turneul internațional de tenis „BRD Argeș Open”

de | 28.07.2021 15:48 | Actualitate, Sport

COMUNICAT DE PRESĂ:

Asociația ”Primii pași spre performanță”, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, va organiza în perioada 4-7 august, la Star Arena Bascov, turneul internațional de tenis destinat persoanelor cu dizabilități „BRD Argeș Open”, eveniment care va reuni peste 50 de sportivi paralimpici din mai multe țări.

Acești jucători vin din țări cu tradiție în sporturile paralimpice, precum SUA, Brazilia, Israel, Turcia, Grecia, Polonia, Austria, Franța, Spania, Italia și altele.

„Prin organizarea acestui turneu, în calitate de inițiator, organizator și președinte al turneului, am dorit să promovez sportul de performanță în rândul persoanelor cu dizabilități, obiectivul fiind de a demonstra că și în România există un climat favorabil înaltei performanțe în sport, în general, și în scaun cu rotile, în special”, anunță Alexandru Flavian Crăciun, președinte al turneului.

Prima competiție de acest gen în România a avut loc în anul 2015, iar de atunci și până acum s-au desfășurat 7 turnee internaționale de tenis în București, Cluj-Napoca, Oradea și Pitești. În 2017, 2018 și 2019, „BRD Argeș Wheelchair Tennis” a reușit să aducă în România peste 150 de sportivi cu dizabilități din 35 de țări de pe mapamond, oferind câștigătorilor premii de peste 15.000 de dolari.

„Prin înființarea Asociației ”Primii pași spre performanță” ne-am propus să creăm o nouă lume de incluziune și comunitate, în care fiecare persoană este acceptată și primită, indiferent de capacitate / dizabilitate”, a mai adăugat organizatorul.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii