Web Analytics

40% din viitoarele cadre ale Ministerului Apărării vor studia la Piteşti

de | 7.02.2017 13:36 | Actualitate

cadre militareMinistrul Apărării Naţionale a aprobat planul de şcolarizare în unităţile/instituţiile militare de învăţământ în anul 2017 – 2018.
Pentru ofiţeri au fost aprobate 658 de locuri, astfel: 203 la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, 159 la Academia Forţelor Aeriene din Braşov, 66 la Academia Navală din Constanţa, 180 la Academia Tehnică din Bucureşti, 50 la Institutul Medico-militar din Bucureşti.

Pentru maiştri militari au fost aprobate 411 locuri, astfel: 216 la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre din Piteşti, 100 la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene din Bobocu, 95 la Şcoala Militară de Maiştri Militari de Marină din Constanţa.

Pentru subofiţeri au fost aprobate 460 locuri, astfel: 390 la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre din Piteşti și 70 la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene din Bobocu.

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ,,BASARAB I” din Piteşti ocupă un loc de frunte în formarea tinerelor militari, astfel că din cele 1529 viitoare cadre ale Ministerului Apărării Naţionale ce vor începe studiile de formare în toamna anului 2017, aproximativ 40% vor studia la Piteşti. În plus, tot în anul şcolar următor, instituţia argeşeană va mai pregăti 12 maiştri militari pentru Ministerul Afacerilor Interne, 2 pentru Serviciul de Informaţii Externe şi 4 pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Maiştri militari vor fi formaţi printr-un „Program de studii postliceale, cu durata de 2 ani” pentru 8 arme, respectiv 13 specialităţi militare, iar subofiţerii printr-un „Program de studii postliceale, cu durata de 1 an” pentru 11 arme, respectiv 17 specialităţi militare.

Accesul la pregătire în Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „BASARAB I” este nediscriminatoriu, indiferent de condiţia socială şi materială, sex, rasă, naţionalitate şi apartenenţă religioasă, pentru toţi tinerii care îndeplinesc criteriile de recrutare (până la data de 5 mai 2017) şi de selecţie stabilite de către Ministerul Apărării Naţionale şi sunt declaraţi „ADMIS” la concursurile de admitere din luna august.

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “BASARAB I” este recunoscută la nivel naţional în învăţământul preuniversitar prin obţinerea la sfârşitul anului 2016 a atestatului privind nivelul calităţii educaţiei cu calificativul „FOARTE BINE” şi punctaj maxim, respectiv prin numărul calificărilor profesionale acreditate.
Şcoala oferă absolvenţilor certificatul de calificare profesională-nivel 5 şi suplimentul descriptiv al certificatului în format Europass.
Pentru mai multe detalii puteţi consulta site-ul instituţiei la adresa www.ncoacademy.ro.
M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii