Web Analytics

300 de dansatori participă la Festivalul-concurs național de folclor la Mioveni 

de | 13.08.2022 07:28 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

300 de dansatori profesionişti din opt judeţe vor oferi, timp de trei zile, un spectacol extraordinar, pe scena din Centrul Civic al orașului Mioveni.

În cele 3 seri de spectacol, ansamblurile vor urca pe scena festivalului și vor încânta publicul cu minunatele costume populare, cu muzica și dansurile specifice fiecărei zone.


Citește și Lecţia de istorie. Alexandru Bogdan-Piteşti, regele escrocilor

Președintele Consiliului Județean Argeş, Ion Mînzînă, și administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu au participat astăzi, la Mioveni, la deschiderea Festivalului Concurs Naţional de Folclor, ediția a III -a.

 

“Mioveniul este un păstrător de tradiții, cu oameni care încearcă, cum este domnul primar Ion Georgescu sprijinit de Consiliul Local, să aducă în fața cetățenilor orașului Mioveni tradițiile noastre, dansul popular, oameni minunați, așa cum sunteți dumneavoastră. Când vă privesc am așa un sentiment că în lumea asta haotică, cu războaie, cu pandemii, cu nenorociri, mai există o speranță, și această speranță ne-o dați dumneavoastră cei prezenți astăzi aici, și alții ca dvs. care sunt pe întreg teritoriul României, ca păstrători ai tradițiilor populare.

În zona aceasta a globalismului trăim cu speranța că tricolorul acesta pe care îl aveți cu toții pe costumul popular este mai aproape de suflet și această țară are un viitor. Înainte să fim europeni trebuie să fim români, trebuie să păstrăm tradițiile, trebuie să ne păstrăm credința pentru că numai așa putem răzbate în acest tumult al vieții. Dumnezeu să ne ocrotească pe toți, pe dvs., părinții dvs., să fim uniți ca popor și să mergem mai departe păstrând tradiția strămoșilor noștri” a declarat Ion Mînzînă, președintele CJ Argeş.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *