Web Analytics
scris miercuri, 13.12.2023

28 de cercetaşi din Argeş au adus Lumina Păcii de la Bethleem în judeţ

La întoarcerea din Austria, de la Linz, cercetașii au fost primiți la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

An de an, cu ajutorul cercetașilor, Lumina din peștera Bethleemului ajunge şi în România! La sfârșitul săptămânii trecute, 96 de cercetași de la Organizația Națională Cercetașii României au participat la o acțiune inedită: ceremonia de distribuire a Luminii Păcii de la Bethleem, organizată în orașul Linz din Austria. Printre aceștia s-au aflat și 28 de cercetași argeșeni de la Filiala „Aventura Piteşti”, conduși de liderul Sebastian Stanciu.
Ceremonia de distribuire a Luminii Păcii a avut loc pe data de 9 decembrie, de la ora 14.00, la Biserica New Cathedral, în Domplatz, Linz. A doua zi, cercetaşii de la „Aventura Pitești” au adus lumina la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în Curtea de Argeș.

28 de cercetaşi din Argeş au adus Lumina Păcii de la Bethleem în judeţ

Pe tot drumul, de la Linz la Curtea de Argeș, tinerii cercetași au făcut de serviciu cu rândul la flacără, pentru ca aceasta să nu se stingă. În România, cercetășia ca disciplină a fost înființată de Carol I în 1912, prin decret regal. Iar regele Mihai, la al cărui mormânt din necropola regală s-au recules duminică seara temerarii argeșeni, a fost, la rându-i, cercetaș.
Proiectul „Lumina Păcii de la Bethleem” a fost inițiat în 1986 de către cercetașii din Austria. Astfel, anual, în Austria, la Linz, are loc o ceremonie religioasă la care participă catolici, ortodocşi, anglicani, protestanţi, evanghelişti etc. și în care se oferă ca simbol o flacără aprinsă de la Grota din Bethleem. Flacăra este adusă în celelalte țări cu ajutorul cercetașilor, din dorinţa lor de a promova pacea.

Citește și Înarmat cu trusa medicală şi însoţit de medicul Arhiepiscopiei, Calinic a verificat starea de sănătate a personalului monahal din Argeş

Citește și Arheologii au descoperit în România o mănăstire din 1179. Călugării erau inovatori

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *