Web Analytics

27 de sancțiuni contravenționale pentru delicte silvice în Argeș

de | 27.04.2020 15:48 | Actualitate

 

În perioada 21 – 26 aprilie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistați 27 de bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 56 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 38.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de aproape 27 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercialzării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială din localitatea Stoenești, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

În urma verificărilor s-au constatat diferențe între stocul scriptic şi stocul faptic, ca urmare a expedierii de material lemnos fără documente legale.

A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, totodată fiind confiscată valoric cantitatea de aproape 6 mc material lemnos, în valoare de aproximativ 650 de lei, care a fost predată reprezentanţilor ocolului silvic competent.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” … delicte silvice ” ?! – Nu exista asa ceva, precum o zise ministrul mediului / ministru degeaba / chiar sinistru ! … Muntii-s cheliti !