Web Analytics

26 de milioane de euro, disponibile pentru investiţii în sectorul zootehnic

de | 3.02.2017 11:50 | Actualitate

Zootehnie 2017

Investiţiile în sectorul zootehnic, proiectele de cooperare în sectorul agricol şi cel pomicol pot beneficia de finanţare din partea Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), în cadrul sesiunilor deschise în 2016 şi continuate în 2017.


AFIR primeşte cereri de finanţare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, şi pentru cedarea terenurilor în vederea comasării suprafeţelor prin intermediul submăsurii 6.5 – Schemă pentru micii fermieri. Solicitanţii de finanţare europeană nerambursabilă mai pot depune proiecte pentru investiţii în sectorul zootehnic din cadrul submăsurii (sM) 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole, până la data de 28 februarie 2017, ora 16.00. Pentru sesiunea în curs, deschisă începând cu 15 decembrie 2016, alocarea bugetară aferentă sectorului zootehnic este de 75 de milioane de euro.
Până în acest moment, AFIR a primit on-line solicitări de finanţare în valoare de peste 49 milioane de euro. Modalitatea de depunere a proiectelor de investiţii este cea on-line pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.info. Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii au la dispoziţie Ghidul Solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenţiei, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în pagina dedicată fiecărei submăsuri de finanţare în parte.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii