Web Analytics

25 de persoane, depistate prestând muncă nedeclarată în Argeș

de | 7.11.2017 09:38 | Actualitate

control itmÎn domeniul relaţiilor de muncă, în vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 169 de controale. Astfel, la 14 angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 25 de persoane.

În urma acestor controale au fost aplicate 15 amenzi, valoarea lor fiind în sumă de 470.000 lei. Deficienţele constatate în urma controalelor au fost neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, necompensarea în bani, la încetarea activităţii, a concediului de odihnă cuvenit, neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă și netransmitere contract individual de muncă în Revisal.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe au fost tăierea și rindeluirea lemnului, alimentație publică, transport, construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 207 controale. Au fost aplicate un număr de 19 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 64.500 lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor:

– lipsă instruire SSM;
– lipsă control medical periodic;
– necomunicare eveniment;
– lipsă echipament individual de protecţie.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe au fost exploatare forestieră, întreținere și reparații auto, construcţii și lucrări instalații electrice.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole