Web Analytics

24 august: Zi de sărbătoare pentru credincioși – Ce sfinți sunt pomeniți

de | 24.08.2022 09:48 | Actualitate

Sf. Sfinţit Mc. Eutihie; Sf. Mc. Tation

Sfântul Sfinţit Mucenic Eutihie este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 24 august. Era din Sevastia, Palestina, şi a trăit în timpul Sfinţilor Apostoli.

Sfântul Eutihie, auzind despre întruparea Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos, şi-a lăsat părinţii şi rudele şi a devenit ucenicul Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan. A fost apropiat şi de Sfântul Apostol Pavel, pe care l-a urmat în propovăduirea Evangheliei, suferind multe primejdii şi lipsuri. Pentru aceasta este numit ucenic al celor doi apostoli, al Sfântului Evanghelist Ioan Cuvântătorul de Dumnezeu şi al Sfântului Apostol Pavel.

Citește și: 24 August 1865: S-a născut Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen, rege al României din anul 1914 – până în anul 1927

Numindu-se apostol, deşi nu se află în rândul celor 70 de apostoli, a fost cinstit cu această numire ca unul ce s-a ostenit cu cei mai mari apostoli şi a fost sfinţit de aceştia episcop.

Sfântul Mucenic Eutihie a făcut mai multe călătorii misionare, unele împreună cu Sfinţii Apostoli, iar altele singur. A primit moarte martirică în patria sa, unde a fost adus de la Efes, conform realitatea.net.

Citește și: Preotul din Băbana a promis ÎPS Calinic şi enoriaşilor că se împacă cu soţia, dar a fost pozat la mare cu o roşcată

Sfântul Mucenic Tation era originar din orașul Mitinia, situat în partea de sud a orașului Claudiopoli din Onoriada – Asia Mică. fântul Mucenic Tation era originar din orașul Mitinia, situat în partea de sud a orașului Claudiopoli din Onoriada – Asia Mică. El a fost prins de păgâni și dus înaintea conducătorului Urban din Claudiopoli. În urma numeroaselor chinuri la care a fost supus Sfântul Tation a primit cununa mucenciei păstrându-și neatinsă credința în Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *