Web Analytics
scris sâmbătă, 23.03.2024

23 Martie 1839: Prima utilizare cunoscută a expresiei americane ”OK” (oll korrect), in cotidianul american  ”Boston Morning Post”

În ziua de 23 Martie 1839 a fost consemnată prima utilizare cunoscută a expresiei americane ”OK” (oll korrect), în cotidianul american  ”Boston Morning Post”.

23 Martie 1839: Prima utilizare cunoscută a expresiei americane ”OK” (oll korrect), in cotidianul american  ”Boston Morning Post”

O teorie susţine că OK este abrevierea pentru “oll korect”, un termen de jargon care poate fi asemănat cu OMG-ul sau LOL-ul zilelor noastre.
Expresia OK a apărut sub forma unei glume în 1839, în The Boston Morning Post, cel mai popular ziar din New England la vremea aceea, în data de 23 martie.

Al optulea preşedinte al SUA, Martin Van Buren, a fost cel care a popularizat aceasta expresie. Susţinătorii preşedintelui erau cunoscuţi sub numele de OK Club , OK fiind considerata prescurtarea de la Old Kinderhook, porecla lui Van Buren. Unele surse au scris că Van Buren ar fi început să folosească OK drept semnătură.

Citește și:

În 1919, presedintele Woodrow Wilson care susţinea că termenul provine din limba Choctaw l-a rescris sub forma “okeh”, pentru ca mai târziu această scriere să fie înlocuită de ortografierea mai modernă “okay”

Dicţionarul de limbă Choctaw, scris de Cyrus Byington în 1915, este cea mai recentă dovadă care confirmă spusele presedintelui Wilson. Potrivit lui Byington şi unor dicţionare care au fost publicate mai târziu, okeh însemna “este aşa şi în niciun alt mod”.

Deşi se insistă asupra ortografierii OK , multe limbi l-au împrumutat, fiind astăzi o expresie aproape universală. Nu există totuși un consens cu privire la ortografiere: poate fi găsit sub formele „OK”, „O.K.”, „ok”, „okay”, „okee”, „okie”, „kay”, „k”. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *