Web Analytics

227 sancţiuni aplicate de polițiștii argeșeni ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală

de | 9.11.2020 13:15 | Actualitate

 

În ultimele 24 de ore, peste 300 de poliţişti şi de poliţişti locali au acţionat pentru verificarea respectării normelor legale specifice stării de alertă, generată de creşterea numărului de persoane diagnosticate cu coronavirus.

Au fost vizate în special zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, precum şi localurile publice şi alte locaţii în care s-ar putea desfăşura evenimente private, a căror desfăşurare nu este permisă în această perioadă dificilă.

35 de acțiuni punctuale au fost desfăşurate în ziua precedentă, (din care 31 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș, o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și polițişti locali, respectiv o acțiune cu reprezentanți ai instituțiilor din afara M.A.I.), fiind verificate 161 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Citește și

 

De asemenea, 264 de autovehicule au fost verificate, din care 109 mijloace de transport în comun. Totodată, din totalul celor 2.045 de persoane verificate, un număr de 1.689 de persoane au fost controlate doar în cadrul acțiunilor punctuale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 228 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.000 de lei. Dintre acestea, 227 sancţiuni, în valoare de 30.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, iar o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată, ca urmare a nerespectării măsurii izolării.

Citește și

 

În ziua de 08 noiembrie a.c., o patrulă formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și un jandarm, a depistat, într-un loc public, o tânără de 21 de ani, din Câmpulung, care nu purta masca de protecție.

Totodată, din verificări s-a stabilit că aceasta figura în izolare la domiciliu, ca urmare a revenirii din țară cu risc epidemiologic ridicat. Tânăra a fost sancționată contravențional cu amenzi în valoare totală de 1.500 de lei (1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii izolării și 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală), iar situaţia a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii