Web Analytics

22 Noiembrie 1963: A fost asasinat John F. Kennedy, în Dallas, Texas

de | 22.11.2021 08:44 | Cultură, Actualitate, Politica si Administratie

 

În ziua de 22 Noiembrie 1963 a fost asasinat John F. Kennedy, în Dallas, Texas. Vicepreședintele Lyndon B. Johnson a depus jurământul ca nou președinte. 

Citește și: 40.000 de sindicaliști din MAI, polițiști și personal contractual, cer respectarea legii de către Guvern și Parlament

În timpul celui de-Al II-lea Război mondial JF Kennedy a fost comandant adjunct al torpilorului „PT109”, care avea ca destinație să intercepteze vasele japoneze transportatoare de trupe și provizii în zonele deținute de japonezi. La [1 august]] 1943, torpilorul care patrula în zona Insulelor Solomon a fost lovit de distrugătorul japonez „Amagiri”.

Toți membrii echipajului au fost aruncați în mare, dar Jack s-a ridicat la suprafață, și-a adunat echipajul pe o scândură ruptă și a înotat până i-a scos pe uscat, pe cea mai apropiată insulă. Au fost salvați 10 din cei 12 membri ai echipajului. Fapta eroică a lui Jack a ajuns pe prima pagină a cunoscutului New York Times.

În alegerile din decembrie 1946 este ales pentru prima oară în Congresul SUA. Starea sănătății sale era însă critică, suferea și de hernie de disc și de boala Addison.

A pornit un turneu mondial pentru a-și promova ideile și profilul moral internațional în care a avut întâlniri importante cu președintele Iugoslaviei, Iosip Broz Tito, cu Papa, cu premierul israelian David Ben Gurion, cu premierul indian Nehru.

În mai 1953, după ce relația a rămas mult timp ascunsă, Jacqueline Beauvier (care lucra ca fotoreporter la ziarul Washington Times), a plecat la Londra, cu un scop dublu: să se ocupe jurnalistic de încoronarea reginei Elisabeta a II-a pentru ziarul la care lucra și să testeze sentimentele iubitului ei, Jack. La întoarcerea în America, Jack a cerut-o de nevastă în aeroport. La 12 septembrie 1953, Jack și Jacqueline s-au căsătorit.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Pe 8 noiembrie 1960, Kennedy a fost ales al 35-lea președinte al SUA, ca primul președinte catolic de origine irlandeză, cu cea mai mică diferență de voturi din istorie: 34.220.984 pentru Kennedy contra 34.108.157 pentru Nixon.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii