210 persoane izolate la domiciliu în Argeş din cauza coronavirusului

de | 8.03.2020 18:10 | Actualitate

Prefectura Argeș a actualizat duminică 8 martie situația privind măsurile ce se impun împotriva coronavirusului. În județul nostru sunt izolate la domiciliu 210 persoane, dintre care o persoană este izolată la spital. Probele prelevate pentru această persoană sunt negative.

Numărul argeşenilor pentru care se impune izolarea este tot mai mare de la o zi la alta din cauză că măsura se aplică tuturor celor care se întorc în țară din localităţile aflate în carantină în Italia.

Şi tot din cauza coronavirusului, începând de duminică 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane.

Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale.

Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.

De asemenea, în aceeași perioadă, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii