Web Analytics

21 noiembrie: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Ce nu e bine să faci azi

de | 21.11.2022 07:04 | Actualitate, Home

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului reprezintă momentul în care Fecioara Maria a fost dusă de Sfinții Ioachim și Ana la templu. Acolo, Fecioara Maria a petrecut următorii 12 ani din viața sa. Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică este prima din postul Crăciunului în care se dă dezlegare la pește.

Citește și: Povestea fetei în ie din staţiunea turistică de interes naţional Dâmbovicioara

De  sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, creștinii merg la Biserică la Sfânta Liturghie cu preparate de post și cu pește, pentru a fi sfințite și ulterior le dau de pomană pentru sufletele adormiților. În anumite zone din țară, pentru cei care au murit fără lumină, creștinii împart, plăcinte cu dovleac şi câte o lumânare. Potrivit unui alt obicei, în ziua sărbătorii, copiii pun crengi de măr în vase cu apă. Acestea, fiind ținute în apă și la căldură, vor înflori și vor putea fi folosite drept sorcove în Noaptea de Anul Nou.

Citește și: Ministrul Energiei: „Niciun român nu va plăti mai mult de 1,3 de lei pe kilowatt-oră”

Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică nu trebuie să te prindă certat cu aproapele tău. Cine se ceartă în această zi de sărbătoare atrage ghinionul asupra sa. Vovidenia sau Intrarea Maicii Domnului în Biserică este zi de odihnă, nu se muncește la câmp sau prin case fiindcă altfel te îmbolnăvești și atragi relele. Ca și la alte sărbători, în ziua de sărbătoare a Intrării Maicii Domnului în Biserică, nu se spală, nu se calcă și nu se mătură în casă. La sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, nu se consumă alimente de dulce, dat fiind că sărbătoarea pică în Postul Crăciunului. Însă, se poate consuma pește, fiindcă biserica a rânduit să se dea dezlegare la acest aliment.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *