Web Analytics
scris luni, 04.12.2023

161 de misiuni ale salvatorilor argeșeni în minivacanță

Salvatorii argeșeni au fost mobilizați 24 de ore din 24, pentru a intervenii în situații de urgență cu promptitudine și profesionalism și totodată, au desfășurat și controale pe linia apărării împotriva incendiilor.

161 de misiuni ale salvatorilor argeșeni în minivacanță

Astfel, în perioada 30 noiembrie – 04 decembrie a.c., pompierii au desfășurat 161 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost pentru stingerea incendiilor, după cum urmează:

– într-o gospodărie din localitatea Stâlpeni, unde o încăpere a unei anexe a fost distrusă de flăcări, iar o persoană a suferit arsuri de gradul 1 și de gradul 2 la membrele inferioare, fiind nevoie de transport la spital;

– în alte două situații, în orașul Costești și localitatea Buzoești, elementele de construcție (pereți, tavane și un acoperiș) au fost afectate din cauza unor incendii care au izbucnit, cel mai probabil, de la coșul sau burlanul de fum defecte ori neizolate corespunzător față de materialele combustibile din jur.

Citește și Câmpulung. Fără permis și posibil drogat, călărea un moped prin oraș

De asemenea, echipajele de pompieri au intervenit și la 11 evenimente rutiere în care au fost implicate 17 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie alături de echipajele Serviciului de Ambulanță Județean. În urma accidentelor au fost identificate 8 victime, iar pentru două dintre acestea a fost necesar transportul la spital.

O pondere mare a misiunilor a fost înregistrată pentru urgențele medicale, unde echipajele SMURD au gestionat un număr de 112 solicitări. În ceea ce privește prevenția, inspectori de prevenire ai ISU Argeș au desfășurat trei acțiuni de control la unitățile de turism și alimentație publică, constatând cinci deficiențe. Din rândul celor constatate, o deficiență a fost soluționată pe timpul controlului, iar pentru celelalte patru inspectorii de prevenire au aplicat sancțiuni în cuantum total de 4.500 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...