Web Analytics
scris duminică, 09.06.2024

16 persoane încarcerate în arestul IPJ Argeș au cerut urna mobilă

16 persoane încarcerate în arestul IPJ Argeș au cerut urna mobilă

16 persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu drept de vot, au solicitat exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile.

Astăzi, până la ora 10:00, au fost semnalate 5 incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate.
Dintre acestea, 3 nu s-au confirmat, iar în două dintre cazuri, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, au fost întocmite dosare penale pentru tentativă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale și ruperea de sigilii.

Citește și Mioveni. Dosar penal pentru coruperea alegătorilor pe Facebook

Sesizările au vizat, în principal, continuarea propagandei electorale și posibile fapte de corupere a alegătorilor.

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public, anunță IPJ Argeș.

Foto descriptiv

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...