16 cetățeni din Călinești au absolvit cursul ”Competențe-cheie în comunicarea în limba română”

de | 25.08.2021 18:16 | Actualitate, Home

În așteptarea sărbătoririi Zilei Limbii Române la 31 august, astăzi, 25.08.2021, un grup de 16 cetățeni ai satului Valea-Corbului din localitatea Călinești, cu vârste cuprinse între 25 și 62 de ani, au susținut cu succes examenul de absolvire a cursului ”Competențe-cheie în comunicarea în limba română”.

Inițiatorul cursului – ”S.C. Life Courses” din Craiova – și susținătorul acestuia – AJOFM Argeș au colaborat cu Primăria Călinești în calitate de coordonator local.

 

Citește și Argeș: A crescut numărul amenzilor pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

 

”Aceasta este viziunea conducerii primăriei pentru adevărata integrare: oameni din comunități anterior marginalizate, care dobândesc deprinderea citit-scrisului, adică o șansă în plus în a-și găsi un loc de muncă sau, pur și simplu, în a participa mai ușor la viața socială. Formatorul, prof. dr. Delia Dumitrică, o fiică a Călineștiului care iubește și promovează limba română pretutindeni, a concluzionat activitatea de evaluare a competențelor.

Astfel a evidențiat buna colaborare cu administrația publică locală și realizarea obiectivelor propuse. Lavinia Năstase, directorul căminului cultural comunal, cunoscută pentru implicarea tuturor copiilor comunei noastre în activități culturale, i-a întâmpinat pe cursanții din Valea Corbului și le-a vorbit despre importanța frecventării școlii pentru fiii lor, actualii elevi ai școlii de la Valea Corbului”, a spus Mihai Georgescu, primarul comunei Călinești.

Acest articol este despre: absolvit,arges,calinesti,cetateni,curs

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș. Bărbat mort după ce a căzut de pe schelă
Argeș. Bărbat mort după ce a căzut de pe schelă

Un accident mortal a avut loc joi după amiază, în comuna argeșeană Moșoaia.  Potrivit informațiilor, un bărbat a căzut de pe schelă, de la o înălțime de cinci metri.  Citește și:Mihăești. Fetiță de șase ani lovită MORTAL de o mașină Acesta prezenta leziuni...

Se închide circulația rutieră în Pitești. Vezi străzile
Se închide circulația rutieră în Pitești. Vezi străzile

Serviciul Siguranță Rutieră din cadrul Poliției Locale Pitești informează că, începând cu data de 20 mai, ora 07:00, și până în data de 22 mai, ora 20:00, datorită desfășurării competiției ”Raliul Argeșului 2022”, se va închide circulația pe strada Teiuleanu,...


Loading RSS Feed