Web Analytics

16 cetățeni din Călinești au absolvit cursul ”Competențe-cheie în comunicarea în limba română”

de | 25.08.2021 18:16 | Actualitate

În așteptarea sărbătoririi Zilei Limbii Române la 31 august, astăzi, 25.08.2021, un grup de 16 cetățeni ai satului Valea-Corbului din localitatea Călinești, cu vârste cuprinse între 25 și 62 de ani, au susținut cu succes examenul de absolvire a cursului ”Competențe-cheie în comunicarea în limba română”.

Inițiatorul cursului – ”S.C. Life Courses” din Craiova – și susținătorul acestuia – AJOFM Argeș au colaborat cu Primăria Călinești în calitate de coordonator local.

 

Citește și Argeș: A crescut numărul amenzilor pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

 

”Aceasta este viziunea conducerii primăriei pentru adevărata integrare: oameni din comunități anterior marginalizate, care dobândesc deprinderea citit-scrisului, adică o șansă în plus în a-și găsi un loc de muncă sau, pur și simplu, în a participa mai ușor la viața socială. Formatorul, prof. dr. Delia Dumitrică, o fiică a Călineștiului care iubește și promovează limba română pretutindeni, a concluzionat activitatea de evaluare a competențelor.

Astfel a evidențiat buna colaborare cu administrația publică locală și realizarea obiectivelor propuse. Lavinia Năstase, directorul căminului cultural comunal, cunoscută pentru implicarea tuturor copiilor comunei noastre în activități culturale, i-a întâmpinat pe cursanții din Valea Corbului și le-a vorbit despre importanța frecventării școlii pentru fiii lor, actualii elevi ai școlii de la Valea Corbului”, a spus Mihai Georgescu, primarul comunei Călinești.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii