Web Analytics

15.000 de euro, daune morale pentru eleva peste care a căzut un dulap în timpul pauzei

de | 17.08.2022 09:10 | Actualitate, Home

Directorul unei școli din județul Argeș și 2 cadre didactice trebuie să plătească daune morale de 15.000 de euro unei eleve peste care a căzut un dulap în timpul pauzei. Potrivit instanței, incidentul a avut loc din cauza „superficialității cu care s-a efectuat activitatea de profesor de serviciu pe școală”.
Accidentul a avut loc în octombrie 2016, la Școala Deagurile din comuna Recea, în timpul unei pauze. Eleva, care atunci era în clasa a IV-a, se juca împreună cu colegii și la un moment dat un dulap, care nu era prins în perete, s-a prăbușit peste ea, prinzându-i gamba piciorului drept.

Citește și: CANOTAJ POLITIC: Reglare de conturi guvernamentale “pe spinarea” sportului

Fata a ajuns la spital cu dublă fractură de tibie, iar ulterior a fost transportată la Spitalul Marie Curie din Capitală pentru a fi operată. A avut nevoie de 70 de zile de îngrjiri medicale, iar o perioadă a fost imobilizată la pat.
Când a avut loc accidentul, doi profesori erau „de serviciu”, fiind responsabili de siguranța elevilor în pauze. În acel moment, unul dintre ei era în cancelarie, iar celălalt lipsea.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *