Web Analytics
scris sâmbătă, 27.01.2024

130 de profesori europeni de drept fiscal

130 de profesori europeni de drept fiscal publică joi o scrisoare deschisă adresată comisarului pentru Economie, Paolo Gentiloni, cerând ”aplicarea omogenă” în interiorul Uniunii a legislației fiscale UE.

130 de profesori europeni de drept fiscal

Scrisoarea conține chiar și o schiță de regulament a funcționării unei asemenea agenții europene.

Citește și Primăria Beleți Negrești a fost incendiată. Dosar penal pentru distrugere

Scrisoarea deschisă, în cele ce urmează, cu mențiunea că subtitlurile aparțin redacției:

Experții laudă inițiativa creării primei agenții cu competențe în domeniul fiscal: Autoritatea Vamală a UE

”Stimate comisar Gentiloni, noi, profesorii europeni de drept fiscal, am citit cu cel mai mare interes propunerea Comisiei din 17 mai 2023 pentru un Regulament de instituire a unui nou Cod Vamal al UE.

O astfel de propunere include 33 de articole care prevăd înființarea unei Autorități Vamale a UE (ECA) căreia îi vor fi încredințate încă de la început 15 „sarcini de bază” (Art. 208).

Este pentru prima dată când Comisia propune Parlamentului European și Consiliului să înființeze o agenție a UE în domeniul fiscalității.

Am citit că unul dintre motivele care au determinat Comisia să propună înființarea unei Autorități Vamale a UE este că actuala cooperare între administrațiile vamale naționale s-a dovedit insuficientă pentru a aborda problemele actuale în domeniul respectiv al dreptului UE: punerea în aplicare a legislației vamale a UE diferă în continuare între autoritățile naționale, nu există o evaluare centralizată a riscurilor de fraudă vamală și lipsește coordonarea controalelor.

Citeste mai mult: https://cursdeguvernare.ro/130-de-profesori-europeni-de-drept-fiscal-cer-unificarea-practicilor-fiscale-in-statele-membre.html

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *