Web Analytics

125 de sancțiuni contravenționale pentru exces de viteză, în Argeș și Dâmbovița

de | 22.11.2017 10:17 | Actualitate

ag db374 de sancțiuni contravenționale, dintre care 125 pentru exces de viteză, au fost aplicate de polițiștii rutieri din Dâmbovița și Argeș, în urma unei acțiuni pe DN7 și DN72A

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu efective de la rutieră din Argeș, au acționat pe DN7 și pe DN72A, pe linia despistării și sancționării participanților la trafic care încalcă regulile de circulație.

Activitățile au vizat în special conducătorii auto care rulează cu viteză excesivă. În cadrul acțiunii, au fost aplicate 375 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 54.085 de lei.

Din totalul acestora, 125 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 67 pentru neportul centurii de siguranță, 35 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege și 2 pentru folosirea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul “handsfree”.

Pentru defecțiunile tehnice descoperite la vehiculele oprite în trafic, polițiștii au aplicat 14 amenzi, iar pentru abaterile comise de bicicliști, căruțași și pietoni 34 de sancțiuni contravenționale.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 12 permise de conducere, dintre care 4 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și 7 pentru depășiri neregulamentare. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii