Web Analytics

Obiectiv îndeplinit pentru DTO Rally la Tess Rally Brașov

de | 31.03.2021 08:14 | Actualitate, Sport

DTO Rally a pornit campania de raliuri din 2021 cu a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri, programată în weekendul abia încheiat pe drumurile de asfalt din județul Brașov. Tess Rally s-a desfășurat vineri și sâmbătă pe o lungime de aproape 120 de kilometri cronometrați în condiții dificile, caracterizate de zăpezi în perioada premergătoare cursei.

Echipa argeșeană s-a aliniat la startul competiției cu două echipaje: Eugen Cărăgui & Robert Fus (Peugeot 208 R5) și Bogdan & Delia Năstase (Mitsubishi Lancer EVO IX). Din păcate, Cristi Dolofan nu a putut participa la etapa de asfalt din weekend, dar va reveni la următoarea cursă din calendar.

 

 

CITEȘTE ȘI: Horia Tecău s-a calificat în sferturile de dublu la Miami Open

 

 

Eugen Cărăgui și Robert Fus au făcut trecerea în 2021 pe o nouă mașină de concurs, schimbând Peugeot-ul 208 R2 pe un model 208 R5; o mașină echipată cu tracțiune integrală. După testele efectuate înaintea cursei de la Brașov, echipajul a luat startul în competiție cu scopul acomodării cu noua mașină și creșterea ritmului în regim de concurs.

„Obiectiv îndeplinit pentru noi la Bașov! Am reușit să parcurgem toți kilometrii și ne-am împrietenit cu mașina de concurs. Condițiile au fost mai dificile decât ne-am așteptat, dar am acumulat experiență importantă pe asfalt cu Peugeot-ul 208 R5, iar la următoarea cursă vom fi mai rapizi” a spus Eugen Cărăgui la finalul Tess Rally 2021.

Bogdan și Delia Năstase au început excelent sezonul 2021, în ritmul deja consacrat al celor doi. Primele probe ale Tess Rally Brașov, desfășurate în zona municipiului Făgăraș, au fost adjudecate de către echipajul DTO Rally, care se instala în fruntea ierarhiei clasei 11. Din păcate, o problemă tehnică pe proba de noapte „Poiana” a adus de la sine o pierdere de secunde prețioase, care nu au mai putut fi recuperate până la finalul raliului.

 

 

CITEȘTE ȘI: Echipa de volei a CS Dacia Mioveni a reușit calificarea la Barajul de promovare în prima Ligă Națională

 

 

Bogdan și Delia încheie prima participare din 2021 cu un excelent loc secund în cadrul clasei 11, acumulând puncte prețioase în economia campionatului. „Am avut o luptă foarte frumoasă cu frații Soos în prima zi de concurs, când eram primii în clasament. Micile probleme tehnice de pe PS5 „Poiana” ne-au făcut să pierdem multe secunde în lupta pentru locul întâi, iar în ziua secundă nu am mai putut recupera. Ne mulțumim cu locul secund după un raliu dificil, dar frumos” a declarat Bogdan Năstase.

Pe partea de Rally Rent & Service, cele două echipaje care au apelat la serviciile oferite de DTO Rally în 2021 au avut parte de o cursă foarte bună. Mașinile de concurs pregătite de echipa tehnică s-au comportat excelent pe cele opt probe speciale ale Tess Rally, iar Costi Tudose, un tânăr pilot, a ocupat prima poziție în clasamentul debutanților Cupei Dacia.

DTO Rally a început pregătirile pentru următoarea cursă din calendarul Campionatului Național de Raliuri, programată la începutul lunii mai. Deși caravana raliurilor trebuia să se deplaseze în Bucovina în aprilie, amânarea cursei înseamnă că evenimentul următor va avea loc pe asfalt, în jurul orașului Odorheiu Secuiesc, la Raliul Perla Harghitei.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole